Te califici pentru o polita Casco ieftina?

Luni, 08 Iunie 2009, ora 23:31
1929 citiri
Te califici pentru o polita Casco ieftina?

Sofer in varsta de peste 40-50 de ani, cu carnet auto de peste patru ani, care conduce un autoturism marca Ford, Volkswagen, Toyota, Hyundai sau Logan. Acesta ar fi, pe scurt, portretul-robot al celui mai bun client pentru polita Casco pe care "il vaneaza" in general companiile de asigurari.

In plus, pentru a beneficia de polita Casco mai ieftina cu pana la 10%, respectivul client trebuie sa aiba domiciliul in judete precum Harghita, Botosani, Calarasi, unde se pare ca exista cei mai prudenti conducatori auto, la polul opus situandu-se regiuni precum Arges, Constanta, Bacau, Timisoara, Sibiu, Cluj.

"Datele noastre statistice indica faptul ca soferii din aceste ultime judete produc cele mai multe accidente. In mod surprinzator pentru unii, dar in Bucuresti incidenta daunelor este mult mai mica decat in regiunile mentionate anterior", ne-a declarat Catalin Stroe, director vanzari alternative in cadrul Asirom.

Pe de alta parte, posesorii de BMW, Audi, Mercedes sau Ferrari sunt spaima companiilor de asigurari, provocand multe accidente soldate cu daune mari. Un alt criteriu luat in calcul de asiguratori la calculul primei de asigurare pentru polita Casco este varsta.

Specialistii din domeniu au constatat ca in cazul politelor amintite exista o daunalitate de doua ori mai mare la conducatorii auto sub 28 de ani, comparativ cu cei mai inaintati in varsta.

Reduceri pentru soferii cuminti

Soferii care reusesc sa se fereasca de accidente sunt recompensati din plin de companiile de asigurari.

De exemplu, Asirom ofera reduceri de pana la 45% la politele Casco pentru conducatorii auto care nu au accidente timp de patru ani consecutivi.

In schimb, cei imprudenti sunt penalizati cu polite mai piperate cu 10% in urmatorul an, daca au avut accidente. Si cei de la Generali Asigurari ofera reduceri pentru conducatorii auto care nu au avut daune timp de cel putin trei ani, reducerea putand ajunge la 20-30% in functie de diversi factori.

Concret, prima anuala de asigurare pentru un Logan din anul 2006, in valoare de 4.000 euro, poate varia intre 170 si 240 euro, pentru asigurare Casco - toate riscurile, cu franciza 100 euro per eveniment.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#casco, #masina, #polita , #stiri BMW