Traficul intens accelereaza vanzarile de motociclete

Vineri, 06 Februarie 2009, ora 11:22
2782 citiri
Traficul intens accelereaza vanzarile de motociclete

Anul trecut, s-au inmatriculat cu 52% mai multe motociclete si motorete decat in 2007. Traficul foarte aglomerat din Romania si, in special, din Bucuresti, a determinat din ce in ce mai multi romani sa dea masinile pe scutere si motociclete.

Anul trecut, in Romania, s-au inmatriculat 15.649 de vehicule motorizate pe doua roti, in crestere cu aproape 52% fata de anul 2007, informeaza datele oficiale ale Institutului National de Statistica (INS). “Unul dintre motivele pentru care din ce in ce mai multi romani isi cumpara motociclete, motorete sau scutere este mobilitatea mai mare, avand in vedere traficul de la noi din tara.

La asta mai adaugam si pasiunea multora pentru motociclism pe care si-au putut-o satisface datorita dezghetului financiar din ultimii ani”, ne-a declarat Gabriel Olariu, secretarul general al Federatiei Romane de Motociclism. Potrivit acestuia, un alt element care a dus la cresterea inmatricularilor de motociclete si motorete a fost si ieftinirea acestora din ultimii doi-trei ani.

Si totusi sunt putine...

Cea mai mare crestere a numarului de inmatriculari a vehiculelor din sectorul moto a fost inregistrata in trimestrul patru al anului trecut. in perioada analizata s-au inmatriculat 2007 vehicule motorizate pe doua roti, de peste cinci ori mai multe decat in trimestrul patru din anul precedent, cand s-au inmatriculat doar 385 de astfel de vehicule.

Cu toate acestea, motocicletele au, in continuare, o raspandire mica in tara noastra, fiind devansate de alte tipuri de vehicule. Astfel, datele aferente anului 2008 arata ca parcul auto al Romaniei cuprindea putin peste 26.000 de motociclete si motorete la sfarsitul anului trecut.

Scuterele chinezesti, vedetele de pe sosele


Din totalul pietei moto, preferatele romanilor sunt scuterele, pe care le vedem intr-un numar din ce in ce mai mare pe strazi si sosele.

Unele dintre cele mai cautate vehicule motorizate pe doua roti de anul trecut au fost scuterele chinezesti Rich Motors, potrivit datelor Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Autoturisme (APIA).  Foarte bine s-au vandut, anul trecut, si marcile Peugeot, Yamaha, Suzuki, Honda, BMW R si Aprilia, indica datele APIA.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Waze anunță noi funcții importante. Toți șoferii trebuie să știe de ele
Waze anunță noi funcții importante. Toți șoferii trebuie să știe de ele
Waze, aplicația de navigare apreciată de șoferi din întreaga lume pentru funcțiile sale inovatoare și alertele utile în timp real, anunță lansarea unui set de actualizări menite să...
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Estimarile Comisiei Europene indica un deficit de peste 6,5% din PIB pentru Romania, in vreme ce Consiliul Fiscal considera ca acesta va fi in jur de 6,4% din PIB, daca nu se va recurge din nou la...
#motociclete, #romania, #trafic , #stiri BMW