Arval Romania vrea sa investeasca 80 milioane lei in 1.300 de vehicule noi in acest an

Marti, 21 Aprilie 2009, ora 14:31
1238 citiri
Arval Romania vrea sa investeasca 80 milioane lei in 1.300 de vehicule noi in acest an

Compania de leasing operational Arval Romania, controlata de BNP Paribas, vrea sa investeasca 80 milioane lei (circa 18,6 milioane euro) in acest an in achizitionarea a 1.300 de vehicule noi, a declarat, pentru NewsIn, Arnault Leglaye, managing director al companiei.

Compania estimeaza ca va administra o flota de 3.000 de autovehicule la sfarsitul acestui an, cu 76,5% mai multe decat anul trecut, cand gestiona 1.700 de masini.

Arval Romania se asteapta ca valoarea contractelor pe care le va inchiea in acest an sa creasca la 120 milioane lei, cu 71,5% mai mult ca in 2008, cand valoarea acestora era de 70 milioane lei.

"Motivele acestei evolutii constau in orientarea tot mai multor companii de la leasingul financiar catre leasingul operational auto, serviciu care a cunoscut o dezvoltare notabila inca de anul trecut in Romania, cand piata de profil a crescut cu 100% fata de 2007", a explicat Leglaye.

El a mai spus ca Arval Romania a inregistrat in martie 2009 o crestere cu 25% a numarului de clienti, fata de aceeasi perioada a anului trecut, si a ajuns sa detina aproximativ 4% din inmatricularile de autoturisme noi.

Leglaye a estimat ca Arval Romania va obtine o cifra de afaceri de 16-17 milioane euro in acest an, aproape dublu fata de cea din 2008.

"Apartenenta Arval la BNP Paribas Group si evolutia companiei pana in prezent ne va mentine in topul celor mai importanti jucatori de profil din Romania, criza economica fiind o oportunitate pentru dezvoltarea Arval", a mai spus Leglaye.

El a explicat ca industria leasingului operational presupune "investitii puternice in achizitia de vehicule, cu precadere in primii ani de activitate".

"Pentru fiecare client investim sume importante la inceputul contractului, urmand ca prin ratele lunare sa ne recuperam treptat o parte din aceasta investitie, o alta parte urmand a fi recuperata la sfarsitul ciclului de viata de minimum trei ani al vehiculelor prin revanzarea acestora", a explicat oficialul Arval Romania.

Companiile multinationale si tot mai multe companiile de talie medie din Romania au constatat ca detinerea in proprietate a unei flote auto necesita investitii costisitoare si riscuri pe masura, asa ca au inceput sa apeleze tot mai mult la companii specializate, precum Arval, sustine Leglaye.

"Criza economica poate pune probleme mai ales societatilor de leasing operational care nu apartin unor grupuri financiare solide, dar nu este si cazul Arval", a adaugat Leglaye, care sustine ca Arval Romania nu are in vedere reducerea numarului de angajati.

Arval si-a inceput activitatea in Romania la sfarsitul lui 2006, iar la finalul anului trecut administra o flota de 1.700 de vehicule.

Leasingul operational este un serviciu care presupune atat finantarea achizitiei unui bun, cat si alte servicii oferite de un departament de gestionare din cadrul unei firme de leasing.

In cazul leasingului operational pe segmentul auto, cel mai raspandit, companiile pot beneficia de o flota de masini pe o anumita perioada de timp, in urma semnarii unui contract de leasing operational cu o firma specializata, care se ocupa si de gestiunea flotei. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#leasing, # investitii, # companii, # finantare , #stiri BNP-Paribas