BNP Paribas, pierdere de 1,37 miliarde euro in T4 din 2008

Joi, 19 Februarie 2009, ora 10:16
1982 citiri
BNP Paribas, pierdere de 1,37 miliarde euro in T4 din 2008

BNP Paribas SA, cea mai mare banca din Franta, a inregistrat in al patrulea trimestru din 2008 o pierdere de 1,37 miliarde euro, dupa ce fluctuatiile pietei au cauzat cel dintai deficit trimestrial al diviziei de banci de investitii, relateaza Bloomberg.

Pierderea vine dupa un profit de 1,01 miliarde euro in aceeasi perioada a anului anterior, a anuntat banca intr-un comunicat. Banca a redus nivelul dividendelor pentru 2008 de la 3,35 la 1 euro. "In noul mediu de afaceri, ce ramane dificil, sunt increzator ca BNP Paribas va fi din nou capabila de o performanta buna si ca va fi, cu siguranta, profitabila", a declarat directorul executiv, Baudouin Prot, intr-un interviu pentru Bloomberg.

"Cred ca piata din Franta va fi cea mai rezistenta din Europa din punct de vedere al veniturilor si al riscurilor", a subliniat oficialul. BNP Paribas, care a evitat cea mai mare parte a impactului crizei creditelor ipotecare din Statele Unite, a fost afectata de falimentul Lehman Brothers Holdings Inc., din luna septembrie, care a cauzat "miscari extrem de violente in pietele de capital", a anuntat BNP luna trecuta.

Compania franceza a avut, de asemenea, pierderi de 345 milioane euro legate de schema Ponzi realizata de Bernard Madoff. Banca de investitii BNP Paribas a inregistrat o pierdere inainte de taxe de 2,07 miliarde euro. Profitul inainte de taxe al diviziei de gestionare a activelor a fost de 210 milioane euro. 

#banca, #fluctuatii, #piata , #stiri BNP-Paribas