Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

BNP Paribas si statul belgian au revizuit termenii de cumparare a Fortis

BNP Paribas si statul belgian au revizuit termenii de cumparare a Fortis

BNP Paribas SA, cea mai mare banca din Franta, a fost de acord sa cumpere o parte mai redusa din afacerile de asigurari ale Fortis din Belgia si sa preia mai multe active toxice, dupa ce o instanta a revizuit a intelegere anterioara cu statul belgian.

BNP a cumparat 10% din Fortis Insurance Belgium SA pentru 550 milioane euro si o participatie de 12% dintr-un portfoliu de credite structurate, cu o garantie de 5 miliarde euro din partea guvernului belgian. Curtea de Apel din Bruxelles a anulat o intelegere anterioara, deoarece nu fusese aprobata de actionari.

Fortis a fost fortata sa vanda aproape toate activele, in octombrie 2008, dupa ce a ramas fara lichiditati si actiunile s-au depreciat masiv.

Conform intelegerii initiale, BNP Paribas a acceptat sa cumpere toate afacerile de asigurari ale Fortis Belgia, pentru 5,5 miliarde euro in lichiditati. Totusi, banca franceza va cumpara 75% din unitatea bancara a Fortis, intr-o tranzactie cu actiuni evaluata la 3,58 miliarde euro.

Statul belgian va pastra 25% din actiunile Fortis Bank NV si va primi aproximativ 121 milioane de titluri BNP.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 933 ori