Bursele europene au inchis mixt, in asteptarea rezultatelor testelor de stres

Vineri, 23 Iulie 2010, ora 22:38
1472 citiri
Bursele europene au inchis mixt, in asteptarea rezultatelor testelor de stres

Marile piete de capital ale continentului au inchis sedinta bursiera de vineri indecis, evolutiile pozitive ale unor titluri fiind contrabalansate de rezultate trimestriale mai slabe din alte sectoare, precum cel tehnologic, cat si de incertitudinile legate de rezultatele testelor bancare, potrivit NewsIn.

Astfel, indicele FTSE 100, al bursei din Londra, a incheiat ziua in stagnare, pe fondul unei pierderi nesemnificative, de 0,02%, la 5.312,62 puncte, indicele DAX, al pietei din Frankfurt, a castigat 2,94%, la 6.166,34 puncte, iar indicele CAC 40, al bursei din Paris, a urcat usor, cu 0,18%, la 3.607,05 puncte.

Bursele europene au oscilat indecis pana la inchidere, cu majoritatea indicilor pe plus, pe fondul unor evolutii mixte ale unor companii precum Microsoft, Amazon, Ford sau McDonald's, care si-au prezentat rezultatele financiare trimestriale.

Totodata, investitorii si-au amanat parte din ordinele de cumparare ale titlurilor bancare, in asteptarea publicarii rezultatelor testelor de stres. Conform unor estimari, 10 banci europene vor avea nevoie de o crestere a capitalului, in urma publicarii rezultatului testelor.

Organismele de reglementare au incercat sa vada, prin intermediul testelor, cat de bine ar rezista institutiile de credit unei noi crize, si au lansat programul de testare a indicatorilor bancari dupa modelul celui efectuat in 2009 in SUA.

Vineri, in timp ce BNP Paribas, Deutsche Bank sau Societe Generale incheiau ziua pe crestere usoara, alte institutii bancare, precum Credit Agricole, pierdeau pana la 1,9%.

Bursele americane au deschis mixt vineri, pe fondul optimismului investitorilor legat de rezultate trimestriale pozitive, insa temerile legate de testele de stres bancare din Europa au contrabalansat avansul actiunilor, la jumatatea sedintei de tranzactionare.

Astfel, principalii indici de pe Wall Street inregistrau evolutii mixte in prima parte a sedintei de vineri, cu tendinte de crestere. In jurul orei 18:30, ora Romaniei, Dow Jones castiga 0,24%, urcand la 10.347,27 puncte, indicele compozit Nasdaq scadea nesemnificativ, cu 0,07%, la 2.244,34 puncte, iar indicele extins S&P 500 avansa usor, cu 0,13%, la 1.095,06 puncte.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#burse, #europene, #indici, #actiuni , #stiri BNP-Paribas