China "se retrage" din Europa. Bank of China suspenda tranzactiile

Joi, 22 Septembrie 2011, ora 09:39
1553 citiri
China "se retrage" din Europa. Bank of China suspenda tranzactiile

Bank of China, una dintre cele mai mari banci comerciale de stat din China a oprit toate tranzactiile valutare forward si swap, cu mai multe banci europene, in contextul in care criza datoriilor de stat din Europa s-a agravat.

Bancile din China incearca sa isi diminueze expunerea pe care o au, in zona euro, anunta specialisti citati de Reuters.

Printre bancile vizate de decizia institutiilor de credit chineze se numara Societe Generale, BNP Paribas si Credit Agricole, cel mai mari grupuri financiare franceze.

Bank of China a suspendat tranzactiile cu bancile franceze si din cauza reducerii ratingurilor de credit ale acestora de catre agentia Moody's, au adaugat sursele citate.

Banca chineza a intrerupt tranzactiile si cu grupul elvetian UBS, care a anuntat recent o pierdere de 2,3 miliarde de dolari cauzata de tranzactii neautorizate efectuate de un trader.

Contactati de Reuters, reprezentantii Societe Generale, UBS, Credit Agricole si BNP Paribas au refuzat sa comenteze informatiile.

Mai multe banci din Asia si-au restrans in ultimele luni expunerea la bancile europene, pentru a evita riscurile asociate intrarii Greciei in default (incapacitate de plata) si alte potentiale incidente similare in zona euro.

Bancile europene au apelat la liniile swap oferite de Banca Centrala Europeana, pentru a evita costurile ridicate ale finantarii in dolari si incertitudinile privind riscurile pe pietele interbancare.

#banca chineza, #banci europene, #bank of china, #china, #tranzactii china , #stiri BNP-Paribas