Credit Agricole vrea sa rambuseze statului francez cele 3 miliarde euro datorate

Miercuri, 14 Octombrie 2009, ora 17:48
1608 citiri
Credit Agricole vrea sa rambuseze statului francez cele 3 miliarde euro datorate

Grupul bancar francez Credit Agricole, prezent indirect pe piata romaneasca prin Emporiki Bank, si-a anuntat intentia de a rambursa pana pe 27 octombrie cele 3 miliarde euro in imprumuturi subordonate de statul francez, relateaza Les Echos, preluat de NewsIn.

Banca a precizat ca rambursarea a devenit posibila prin plasamentul in curs al titlurilor subordonate pe piata institutionala europeana si prin alte emisiuni similare realizate in ultimele luni.

"Aceasta decizie se explica in special prin soliditatea financiara confirmata a grupului Credit Agricole si, in cadrul acestuia, a Credit Agricole SA, care a afisat la 30 iunie o rata a solvabilitatii Tier 1 de 9,2% si a Core Tier 1 de 8,6%, sustinuta printr-un nivel ridicat al capitalurilor proprii (43,7 miliarde euro)", se arata in comunicatul transmis de banca.

Credit Agricole a reamintit ca nu a emis actiuni preferentiale in cadrul celei de-a doua transe de intarire a fondurilor proprii ale bancilor propusa de statul francez.

Credit Agricole se alatura marilor banci franceze care s-au angajat sa ramburseze ajutoarele acordate de stat, dupa BNP Paribas si Societe Generale.

 

#agricole, #ajutor, #credit, #rambursare, #solvabilitate , #stiri BNP-Paribas