Cum stii ca e momentul sa incepi sa investesti?

Joi, 01 Septembrie 2011, ora 20:35
1539 citiri
Cum stii ca e momentul sa incepi sa investesti?

Economistii nu stiu, deocamdata, cu certitudine daca economia va cadea intr-o noua recesiune sau va continua sa se tarasca la un nivel foarte scazut. Insa, o data ce e limpede ca ce e mai rau a trecut, exista toate premisele pentru a incepe sa investesti din nou. Provocarea este sa poti decide cand s-a ajuns la fund, pentru a afla cand e cazul sa investesti.

Time a alcatuit o lista de indicatori care pot fi urmariti pentru a decide cand e bine sa investesti.

In primul rand, trebuie identificate riscurile principale la adresa economiei: lasand la o parte evenimentele neprevazute, cele mai mari riscuri sunt economia americana si deteriorarea finantelor statelor europene.

Iata care sunt cei patru indicatori ce pot fi urmariti cu usurinta pentru a identifica tendintele in economie:

- Bancile europene vulnerabile. Anumite banci mari din Europa sunt direct expuse la orice faliment major. Lista acestor banci vulnerabile este deschisa de banca franceza Societe Generale - valoarea actiunilor sale la Bursa de la Paris s-a injumatatit in ultimele doua luni. BNP Paribas, alta banca franceza vulnerabila, a scazut cu peste o treime.

Desi nu se afla in eurozona, Royal Bank of Scotland (RBS) are expunere in tari europene cu probleme, asa ca valoarea actiunilor sale a scazut cu peste o treime. Continua deteriorare a actiunilor acestor banci ar semnala ca se inrautateste criza bancara europeana, iar o crestere ar da semnalul inceperii investitiilor

- Actiunile preferentiale ale bancilor americane. Daca vreti sa aflati cat de mult afecteaza problema bancilor europene institutiile financiare americane, stati cu ochii pe fondurile de investitii gestionate pasiv (ETF), care detin actiunile preferentiale ale marilor banci americane. Aceste ETF includ iShares S&P US Preferred Stock (PFF) si PowerShares Financial Preferred (PGF), ambele in scadere cu peste 15% la inceputul lunii, dar care si-au revenit usor, sugerand ca investitorii cred ca problemele din Europa sunt rezolvabile.

Citeste continuarea pe Ziare.com

Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
#economist, #investitii, #bani, #recesiune , #stiri BNP-Paribas