Moody's a retrogradat SocGen si Credit Agricole

Miercuri, 14 Septembrie 2011, ora 10:23
1181 citiri
Moody's a retrogradat SocGen si Credit Agricole

Moody's a retrogradat miercuri ratingurile Societe Generale si Credit Agricole pentru datoriile pe termen lung si depozite, cu o treapta, si a mentinut sub supraveghere calificativul BNP Paribas, ca urmare a expunerii acestor banci la economia Greciei, transmite Mediafax.

Ratingul Societe Generale a fost revizuit in scadere de la "Aa2" la "Aa3", iar perspectiva este in continuare negativa, se arata intr-un comunicat al agentiei de evaluare financiara.

Moody's anticipeaza ca impactul asupra calificativului de soliditate financiara va fi limitat la o singura treapta.

Pentru Credit Agricole, ratingul pentru datorii pe termen lung si depozite a fost redus de la "Aa1" la "Aa2", iar cel privind soliditatea financiara de la "C+" la "C".

Ratingul "Aa2" al BNP Paribas pentru datorii pe termen lung si depozite a fost mentinut sub supraveghere, in vederea unei posibile revizuiri in scadere.

Profitabilitatea si baza de capital a BNP Paribas ii permit sa suporte expunerile din Grecia, Portugalia si Irlanda, dar agentia a extins evaluarea cu implicatii negative a calificativului.

Moody's a precizat insa ca este improbabil ca analiza sa conduca la reducerea ratingului pentru datoriile pe termen lung al BNP Paribas cu mai mult de o treapta.

#moodys, #societe generale, #credit agricole, #datorii, #bnp paribas, #economie grecia , #stiri BNP-Paribas