SocGen neaga ca ar fi suferit deprecieri de active de 5 miliarde euro in 2008

Luni, 27 Aprilie 2009, ora 13:10
869 citiri
SocGen neaga ca ar fi suferit deprecieri de active de 5 miliarde euro in 2008

Societe Generale a negat luni o stire conform careia a avut deprecieri de active de 5 miliarde euro in 2008 si a ramas cu o suma similara de produse toxice, relateaza Reuters.

Presupusele deprecieri de active, raportate pe prima pagina a cotidianului francez Liberation, s-au ridicat la aceeasi suma ca pierderile de 4,9 miliarde euro ale SocGen in urma unui scandal din 2008, in care a fost implicat fostul angajat Jerome Kerviel, potrivit Newsin.

Reprezentantii bancii au declarat ca raportul a fost nefondat.

Autoritatea franceza pentru reglementarea pietelor financiare nu a comentat asupra situatiei. "SocGen neaga in mod oficial raportul aparut in cotidianul Liberation duminica", a anuntat compania intr-un comunicat.

Totusi, actiunile SocGen s-au depreciat cu 3,7%, la 36,97 euro/actiune in urma publicarii articolului, in timp ce indicele DJ Stoxx al sectorului bancar european a scazut cu 2,8%.

Titlurile bancilor franceze rivale BNP Paribas si Credit Agricole s-au ieftinit cu aproximativ 3%, respectiv 4%.

Articolul din Liberation arata ca nimeni nu a fost acuzat de vreo infractiune in ceea ce priveste deprecierile de active.

SocGen va raporta rezultatele financiare pe primul trimestru pe 7 mai. In 31 martie, banca anuntase ca se asteapta sa aiba mai multe deprecieri de active in primul trimestru, dar ca aceastea se vor situa la un nivel "administrabil". 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#actiuni, #active, #companie, #deprecieri , #stiri BNP-Paribas