BNR: Zona in care statul e actionar, sa respecte regulile guvernantei corporatiste!

Vineri, 04 Mai 2012, ora 16:03
1611 citiri
BNR: Zona in care statul e actionar, sa respecte regulile guvernantei corporatiste!

Zona in care statul este actionar majoritar trebuie sa se supuna acelorasi reguli, ale guvernantei coropratiste, a declarat vineri viceguvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Bogdan Olteanu.

"In zona in care statul este actionar majoritar cred ca trebuie sa se supuna acelorasi reguli, cred ca trebuie sa fie competitiva si sa faca parte dintr-o piata concurentiala, indiferent de identitatea acestui actionar.

Acolo, atunci cand vorbim de guvernananta corporatista, trebuie schimbata o lume intreaga. Suntem intr-un proces, suntem intr-un acord cu institutii financiare internationale in care introducerea unui sistem de management independent, performant, sunt conditii extrem de importante, sunt in curs, in discutii.

Sper ca acestea sa se finalizeze cat mai repede pentru ca, asemenea oricarui cetatean, ne dorim ca banii nostri sa fie mai bine chibzuiti, mai bine colectati pentru a putea fi ulterior cheltuiti", a spus Bogdan Olteanu in cadrul conferintei "The First Global Corporate Governance Summit In Romania".

El a spus ca este o problema de revenire la acele valori ale capitalismului care au fost pierdute.

"Multe dintre cauzele crizei care a inceput in 2007 se gasesc in pierderea acestor valori fondatoare bazate pe onestitate, pe respectarea cuvantului, pe respectarea angajamentului, a contractului, pe prezumtia ca un comerciant este onest, care sunt esentiale pentru functionarea unei piete libere.

O piata libera nu poate functiona atunci cand un numar semnificativ de actori isi pierd aceasta valoare fundamentala a onestitatii. Ea se transforma in acel moment intr-o piata controlata", a declarat Bogdan Olteanu.

#BNR guvernanta corporatista, #stat actionar reguli corporatiste, #reguli corporatiste stat , #Management