Mugur Isarescu: Deprecierea cursului, rezonabila in contextul actual

Luni, 06 August 2012, ora 12:02
1675 citiri
Mugur Isarescu: Deprecierea cursului, rezonabila in contextul actual

Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, este de parere ca deprecierea de pana acum a monedei nationale fata de euro si dolar este rezonabila, in contextul situatiei din tara.

"Cursul a inceput sa fie influentat cu precadere de alti factori - externi, tensiuni interne, incertitudini. Aceste 2-4 procente de depreciere sunt rezonabile fata de maniera in care ne-am comportat", a declarat Isarescu.

Leul este influentat, conform guvernatorului, de toate incertitudinile din piata, fie ca e vorba de cea din Romania, sau de cea internationala.

"Riscul de abatere din cauza tensiunilor politice (asupra estimarilor exprimate de BNR), s-au vazut mai ales asupra cursului de schimb al leului. Leul e primul care reflecta asemenea incertitudini. In spatele sau stau costurile de finantare ale deficitului bugetar care pot sa aiba implicatii mult mai mari decat se simte din variata leului", a declarat Mugur Isarescu.

In ceea ce priveste ingrijorarile analistilor din piata cu privire la puterea de actiune a Bancii in piata, cu precadere asupra cursului valutar, in conditiile in care rezervele BNR au scazut, guvernatorul sustine ca "Banca Nationala isi va face datoria cu toate instrumentele pe care le are".

Mugur Isarescu: Inflatia a evoluat in sens pozitiv in trimestrul doi

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#depreciere leu, #evolutie curs valutar , #Rezultate financiare