Afacerile din familia Isarescu: Fiica guvernatorului BNR, studii mari, profituri mici

Joi, 24 Octombrie 2013, ora 08:02
8797 citiri
Afacerile din familia Isarescu: Fiica guvernatorului BNR, studii mari, profituri mici
Ileana Isarescu, fiica Guvernatorului BNR, Mugur Isarescu. Sursa: b635.ro

In timp ce guvernatorul BNR, Mugur Isarescu si-a concentrat intreaga atentia pe afacerea cu vinuri pe care o are la Dragasani, fiica lui, Ileana Lacramioara Isarescu, isi incerca norocul cu mai multe afaceri de consultanta. Ileana Lacramioara Isarescu, in varsta de 36 de ani este absolventa de ASE si Harvard Business School.

Fiica guvernatorului se poate mandri cu un parcurs profesional impresionant: a lucrat la fond de investitii la New York si a fost angajata la IBM in Viena. Cu toate acestea, fiica Guvernatorului BNR nu are noroc in afacerile pe care le are in Romania.

Ileana Isarescu este actionar majoritar la doua companii: Sigma Zed si Arcal. Ambele companii au ca obiect de activitate consultanta.

Sigma ZED SRL, pe pierdere in ultimii doi ani

Firma a fost infiintata in 2006 si care ca obiect de activitate "activitati de servicii suport pentru intreprinderi n.c.a". Compania o are ca actionar majoritar pe Ileana Isarescu cu 95% din actiuni, iar restul de 5% sunt detinute de Dina Florentina.

Potrivit unor rapoarte furnizate de Risco marja profitului net este foarte scazuta comparativ cu industria din care face parte. Firma prezinta un risc mare in conditiile in care anul trecut a raportat o pierdere de 53.692 de lei (12.000 de euro), la jumatate fata de 2011 cand a inregistrat o pierdere de 101.958 de lei (22.000 de euro).

Si nu este de mirare in conditiile in care compania a obtinut in ultimii 2 ani venituri 0 din exploatare. Administratorii companiei au rulat, anul trecut, capitaluri proprii de peste 570.000 de lei (128.000 de euro) .

Arcal SA, alta firma de consultanta, acelasi "destin"

Nici cu cealalta firma la care Ileana Isarescu este singurul actionar nu merge mai bine. Potrivit datelor furnizate de Risco, firma are ca obiect de activitate activitati de consultanta pentru afaceri si management si a fost infiintata in 2003.

Potrivit analielor furnizate de portalul Risco, marja profitului net este foarte scazuta comparativ cu industria din care face parte. Compania a raportat la finalul anului trecut o pierdere de 1.800 de lei (400 de euro), iar cu un an in urma 5.610 de lei (1.200 de euro). Arcal nu a mai obtinut venituri din exploatatie din 2010, acela fiind singurul an in care firma a raportat si profit.

Si totusi, guvernatorul BNR reuseste sa faca profitul sa "izvorasca" din vin

Mugur Isarescu, in calitatea de actionar majoritar, reuseste sa faca profit dintr-o afacere in agricultura. Tatal absolventei de Harvard, Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, pe langa rezerva nationala si cursul valutar trebuie sa mai poarte de grija si unei afaceri personale in agricultura.

Vinul care poarta eticheta "Casa Isarescu", produs de firma Mar SRL, este distribuit in restaurantele de lux. In primul semestru al acestui an administratorii companiei au raportat o cifra de afaceri de peste 979.000 de lei (220.000 de euro) si un profit net de 18.000 de lei (4.200 de euro).

Compania nu avea cum sa nu mearga bine, cu un asemenea actionar. Mar SRL avea, anul trecut, o cifra de afaceri de 2,68 milioane de lei (adica 607.418 de euro) si un profit net de 470.779 lei (106.443 de euro). Firma avea, anul trecut, 14 angajati. Actionarii majoritari ai companiei sunt Mugur Isarescu cu 69,98% si Isarescu Elena cu 29,99%.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#fiica Isarescu afaceri, #afaceri familia Isarescu, #business Isarescu, #guvernatorul BNR afaceri familie , #stiri BNR