Analisti: BNR va mentine dobanda de politica monetara la 6,25%

Marti, 28 Septembrie 2010, ora 16:58
1123 citiri
Analisti: BNR va mentine dobanda de politica monetara la 6,25%

Asociatia Analistilor Financiar - Bancari din Romania (AAFBR) estimeaza ca Banca Nationala a Romaniei (BNR) va decide la sedinta Consiliului de Administratie de miercuri mentinerea dobanzii de politica monetara la 6,25%, potrivit unui comunicat emis marti de asociatie, potrivit NewsIn.

Mentinerea dobanzii la nivelul de 6,25% a fost estimata de catre toti participantii la sondaj.

De asemenea, 85% dintre participanti considera ca rata dobanzii de politica monetara s-ar putea situa la acest nivel si la finalul anului 2010, in vreme ce 15% estimeaza o crestere cu pana la 0,5 puncte procentuale.

Rezervele minime obligatorii pentru lei ar putea fi mentinute la 15% in sedinta de miercuri in opinia tuturor participantilor la sondaj, in timp ce rezervele pentru valuta ar putea fi pastrate neschimbate conform opiniei a 92% dintre participanti.

8% dintre participanti se asteapta la o reducere a rezervelor minime obligatorii in valuta cu 3 puncte procentuale, pana la nivelul de 22%.

Pentru finalul anului 2010, 85% dintre participantii la sondaj considera ca rezervele minime obligatorii ar putea fi mentinute neschimbate pentru lei, in vreme ce 77% dintre participanti estimeaza mentinerea rezervelor minime obligatorii in valuta la acelasi nivel la finele anului, iar 23% estimeaza reducerea acestora pana la 20-22%.

Dacă “fiecare gospodină trebuie să știe să conducă statul”, orice bucureștean trebuie să știe să conducă PMB
Dacă “fiecare gospodină trebuie să știe să conducă statul”, orice bucureștean trebuie să știe să conducă PMB
Lenin a fost un vizionar, iar una din maximele lui, pe care o regasiti in titlu, pare a fi valabila si in Romania zilelor noastre... Aceasta este o radiografie a momentului politic actual, cu...
#aafbr, #bnr, #monetara, #politica , #stiri BNR