Analistii BCR estimeaza ca ieftinirea creditului in lei va continua

Marti, 13 August 2013, ora 12:08
1162 citiri
Analistii BCR estimeaza ca ieftinirea creditului in lei va continua

Scaderea de saptamana trecuta a dobanzii de politica monetara a BNR la un nivel minim record de 4,5% si tendinta sustinuta de reducere a acesteia se va vedea in dobanzile interbancare, iar cotatia indicelui ROBOR la 3 luni se va consolida sub nivelul de 4%, estimeaza analistii BCR.

"Relaxarea politicii monetare va continua in 2014, iar daca adaugam posibila restrangere a stimulilor monetari generosi furnizati pietei de catre bancile centrale, vedem ca viitorul creditarii este in moneda nationala."

"Ieftinirea creditului in lei va continua si am putea vedea dobanzi sub nivelul de 6% pentru creditele cu risc scazut, foarte apropiate de cele in euro. Estimam ca intr-un orizont de 1-2 ani ponderea creditelor in lei va depasi 50% din totalul creditului neguvernamental", a comentat Eugen Sinca, Analist Sef BCR.

Banca Comerciala Romana (BCR) a luat decizia creditarii preponderent in moneda nationala, atat pentru creditele pentru investitii imobiliare standard cat si pentru creditele Prima Casa .

Avand in vedere ca programul Prima Casa va garanta numai credite acordate exclusiv in lei incepand cu cea de-a sasea etapa, tendinta spre o creditare mai putin riscanta in moneda nationala a fost urmata si de alte institutii bancare.

Conform specialistilor BCR, Creditul Prima Casa isi pastreaza in continuare atractivitatea pentru tineri si familiile tinere pentru ca poate fi accesat pe o perioada maxima de 30 ani, beneficiaza de un avans mimim de 5%

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#credite lei, #creditul prima casa, #credit5e moneda nationala, #dobanda politica monetara BNR , #stiri BNR