Antonescu: Nu ma indoiesc de capacitatea lui Olteanu. Mai departe este problema sa

Joi, 08 Octombrie 2009, ora 10:49
1563 citiri
Antonescu: Nu ma indoiesc de capacitatea lui Olteanu. Mai departe este problema sa

Presedintele PNL Crin Antonescu a declarat miercuri ca a avut doua discutii lungi cu Bogdan Olteanu care l-au asigurat ca este "in masura" sa ocupe postul de viceguvernator, pentru care initial fusese propus Daniel Daianu, informeaza NewsIn.

Intrebat despre nominalizarea lui Bogdan Olteanu ca vice-guvernator BNR, desi nu este o persoana cunoscuta prin calitatile sale din acest domeniu, ci de politician, Antonescu a comentat ca Olteanu nu este un activist de partid, in sensul peiorativ al termenului.

"Bogdan Olteanu este evident un om politic. Prima propunere pe care noi am facut-o pentru functia de viceguvernator a fost Daniel Daianu, conform lucrurilor pe care le declarasem eu in primavara, in momentul cand s-au alcatuit listele pentru europarlamentare", a explicat Antonescu la un post de televiziune, spunand ca aceasta propunere ar fi fost respinsa de Comisiile de buget-finante.

Confruntat cu informatia ca PNL i-a retras sprijinul lui Daniel Daianu, asa cum acesta sustine, presedintele PNL a facut unele precizari.

"Eu cunosc, nefiind membru al comisiilor, din ce am discutat cu Dan Radu Rusanu, ca propunerea a fost respinsa si in momentul cand s-a reconfigurat algoritmul si am avut doua locuri (in CA al BNR - n.r.), alaturi de Napoleon Pop, optiunea partidului a fost aceea de a-l propune Bogdan Olteanu", a sustinut Antonescu.

Liderul PNL a spus ca a avut doua "discutii indelungi" cu Bogdan Olteanu in legatura "cu aceasta optiune a sa si cu capacitatea de a sustine conditia de acolo".

"Mi-a dat toate asigurarile ca e in masura sa o faca. Si vreau sa va spun ca, in ciuda faptului ca nu am fost de multe ori in aceeasi tabara nici pe vremuri, nici mai recent cu Bogdan Olteanu, e un om de a carui capacitate nu ma indoiesc. Si mai departe este problema sa", a conchis Antonescu.

Audierile persoanelor propuse pentru noul mandat al Consiliului de Administratie al Bancii Nationale a Romaniei (BNR), prevazute pentru saptamana trecuta, s-au anulat din cauza contextului politic de la momentul respectiv. Ulterior, PSD a iesit de la guvernare si negocierea a fost reluata.

Initial, in afara de guvernator, functie pentru care a existat si s-a mentinut un consens in randul partidelor pentru reinnoirea mandatului lui Mugur Isarescu, celelalte opt locuri din CA au fost atribuite unor persoane propuse de partidele parlamentare dupa algoritmul: PSD - 3, PDL - 3, PNL - 1 - si UDMR - 1. Saptamana trecuta, se anuntase public de catre Dan Radu Rusanu ca propunerea PNL pentru viceguvernator este fostul ministru de finante Daniel Daianu, insa nu era clar daca acesta ar fi obtinut aceasta pozitie. Liberalii au avut si varianta Napoleon Pop, actual membru in CA al BNR.

Odata cu intrarea PSD in opozitie alaturi de PNL si UDMR, configuratia s-a schimbat: PSD - 3, PDL - 2, PNL - 2 , UDMR - 1.

In cadrul audierilor de marti seara, propunerea PNL pentru postul de viceguvernator a fost Bogdan Olteanu. Liberalul a primit aviz favorabil pentru una din cele doua functii de viceguvernator al BNR in Comisiile reunite de buget-finante din Parlament, cu 27 de voturi pentru, 14 contra si o abtinere, desi a fost propus pe ultima suta de metri de PNL, fiind sustinut si de PSD, care a inclinat balanta inspre liberali in detrimentul PDL.

Democrat-liberalii il propusesera pentru pozitia de viceguvernator responsabil de administrarea rezervelor internationale pe Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului BNR.

Noua conducere a BNR va fi validata in sedinta de joi a plenului reunit al celor doua camere.

Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Sergiu Vasilescu, unul dintre cei mai cunoscuți avocați din România, specializați în fiscalitate, respectiv în crypto, avertizează cu privire la pericolul iminent cu care se vor confrunta...
România, a șasea cea mai scumpă energie electrică pentru consumul casnic din UE, calculat la standardele puterii de cumpărare
România, a șasea cea mai scumpă energie electrică pentru consumul casnic din UE, calculat la standardele puterii de cumpărare
România a raportat în a doua parte a anului trecut un preț la energie electrică pentru uz casnic de 19,1 euro la 100 kWh, între ultimele cinci cele mai reduse din UE. Pe de altă parte,...
#antonescu, #bnr, #olteanu, #viceguvernator , #stiri BNR