Austriecii de la Gutmann vor sa administreze averile bogatilor romani

Vineri, 18 Septembrie 2009, ora 14:13
1094 citiri
Austriecii de la Gutmann vor sa administreze averile bogatilor romani

Banca austriaca Gutmann, specializata in private banking si wealth management, care administreaza pentru clientii sai averi de 9,3 miliarde de euro, intentioneaza sa intre pe piata locala in urmatoarele luni.

Austriecii investigheaza in prezent impreuna cu o casa de avocatura locala forma juridica a entitatii romanesti pe care o vor supune spre autorizare Bancii Nationale a Romaniei (BNR) si Consiliului National al Valorilor Mobiliare (CNVM).

Bancherii au recrutat-o pe Ilinca Von Derenthall, 40 de ani, sa conduca operatiunile locale ale Gutmann in momentul in care vor fi lansate. Pana in luna august, Von Derenthall, a fost director general al EFG Eurobank Finance si presedinte al boardului la societatea de brokeraj EFG Eurobank Securities.

Ambele companii sunt detinute de grupul elen EFG Eurobank, care controleaza pe plan local un grup financiar structurat in jurul Bancpost. "Banca are intentia ferma de a intra pe piata. Am inceput discutii cu BNR si CNVM si de dialogul cu autoritatile depinde forma in care vom functiona, precum si data la care vom deschide filiala din Romania.

Voi conduce operatiunile din Romania atunci cand ele vor exista", a explicat pentru ZF Ilinca Von Derenthall, care este in prezent la Viena, unde va petrece intre trei si sase luni, perioada in care se va familiariza cu businessul bancii. Pana in prezent, Gutmann a furnizat servicii clientilor din Romania direct de la Viena, in baza pasaportului financiar european. 

#banca, #bnr, #clienti, #servicii , #stiri BNR