AVAS paseaza responsabilitatea despagubirilor FNI la Finante

Joi, 21 Mai 2009, ora 09:59
1312 citiri
AVAS paseaza responsabilitatea despagubirilor FNI la Finante

Conform unui proiect de ordonanta de urgenta, Ministerul de Finante ar putea prelua de la AVAS obligatiile privind despagubirea deponentilor FNI.

AVAS a cerut 210 milioane lei din vistieria statului pentru efectuarea platilor catre pagubitii Fondului National de Investitii (FNI).

"Proiectul de lege isi urmeaza cursul in Parlament. Daca ordonanta va fi aprobata, se va retrage proiectul", a declarat presedintele AVAS, Mircea Ursache, citat de Mediafax.

Acesta spune ca este dificil sa nominalizeze care va fi sursa pentru finalizarea platii catre fostii investitori FNI.

"Sunt bani publici pentru ce au gresit unii la un moment dat, indiferent daca-i platesc eu sau Ministerul de Finante", a explicat seful AVAS.

Seful AVAS declara, la mijlocul lunii aprilie a acestui an, ca imprumutul va fi acordat pentru doi ani, cu o perioada de gratie de un an si o rata a dobanzii situata la nivelul ratei de politica monetara practicate de Banca Nationala a Romaniei, la care se adauga 4 puncte procentuale.

Astfel, rambursarea imprumutului ar urma sa inceapa in aprilie 2010, esalonat in patru transe trimestriale egale, iar dobanda se va plati trimestrial, incepand din iulie 2009. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#proiect, # AVAS, # dobanda, # BNR , #stiri BNR