Bancile dau din colt in colt si intredeschid usile catre populatie. Vezi noile oferte

Luni, 28 Octombrie 2013, ora 14:44
1923 citiri
Bancile dau din colt in colt si intredeschid usile catre populatie. Vezi noile oferte

Modul in care bancile au raspuns semnalelor Bancii Nationale a Romaniei (BNR) s-a reflectat cu moderatie si intarziat in ieftinirea imprumuturilor si in relansarea creditarii.

Pentru a genera o ieftinire si mai accentuata a creditelor in moneda nationala, Consiliul de administratie al Bancii Nationale a Romaniei a hotarat in ultimele doua sedinte reducerea ratei dobanzii de politica monetara de la nivelul de 5% la 4,25%.

"Impinse de la spate", bancile nu au avut alta alternativa decat sa inceapa sa reduca una dupa alta dobanzile la creditele de nevoi personale in lei si chiar sa lanseze oferte promotionale pentru atragerea de clienti. Dupa BCR, Banca Transilvania si BRD, i-a venit randul si UniCredit Tiriac Bank.

BCR si BRD lanseaza "promotia de toamna"

Pentru a capta atentia clientilor, primele doua banci din Romania dupa portofoliul de active "se intrec" in promotii de criza, oferind pe o perioada limitata dobanzi reduse la creditele de nevoi personale.

Prima care da startul acestei " batalii" este BCR. Banca a lansat o promotie la creditele noi de nevoi personale si astfel ofera o reducere a dobanzilor cu pana la 3% la creditele de nevoi personale fara garantii. Dobanda este fixa, de la 9,5%/an.

Pentru cei care isi incaseaza salariul sau pensia la BCR sau aleg sa-si refinanteze creditele, cardurile de credit, pachetul promotional are inclus un comision zero de analiza si asigurare de viata gratuita.

In cadrul ofertei BRD la creditele de nevoi personale in lei, clinetii pot beneficia de o dobanda fixa pe toata perioada creditului de 6,5%.

Pentru clientii care isi domiciliaza veniturile la BRD, banca acorda o reducere suplimentara de 10% a dobanzii.

Ofertele sunt limitate, valabile doar pana la 31 decembrie 2013 in cazul ambelor banci.

Banca Transilvania, piept la piept cu concurenta

Banca Transilvania, institutia care ocupa pozitia a treia in clasamentul bancilor, urmareste cresterea accesului la imprumuturi si impulsionarea creditarii. In acest sens, banca a ieftinit creditul de nevoi personale Practic BT, acordat in lei.

In oferta standard, Practic BT are o dobanda fixa, de 10,7%. Suma maxima acordata este de 20.000 de euro in echivalent in lei, pe o perioada de pana la 5 ani. Pentru clientii care primesc veniturile in cont deschis la Banca Transilvania, dobanda fixa este de 9,7% pe an.

Suma maxima acordata este de 20.000 de euro in echivalent in lei, pe o perioada de pana la 5 ani.

UniCredit "taie" din dobanda la creditele garantate in lei

Plasata pe pozitia a sasea, UniCredit Titiac Bank a redus, incepand cu luna octombrie, cu pana la 2,31%, dobanzile pentru toate facilitatile de credit garantate cu ipoteca acordate in lei.

Pentru a sprijini clientii care doresc sa acceseze credite in moneda locala, reducerile de dobanda sunt de pana la 2,31%, astfel:

- Credit ipotecar/imobiliar pentru achizitie locuinta: dobanda variabila a fost redusa de la 7,28% la 5,77% (Robor 3M + 2,49%), iar dobanda fixa in primii trei ani de la 8,3% la 6,53%. Dobanda variabila incepand cu anul patru este 7,28% (Robor 3M + 4%);

- Credit pentru aranjamente/modernizari/dezvoltari: dobanda variabila a fost redusa de la 8,28% la 6,65% (Robor 3M + 3,37%), iar dobanda fixa a fost redusa de la 8,7% la 6,39% in primii trei ani. Incepand cu anul patru este 8,28% (Robor 3M + 5%);

- Credit pentru refinantare Umbrella: dobanda variabila a fost redusa de la 8,28% la 6,65% (Robor 3M + 3,37%), in timp ce dobanda fixa a fost redusa de la 8,7% la 6,39%. Dobanda este variabila incepand cu anul patru si este de 8,28% (Robor 3M + 5%).

#credite banci, #credite bcr, #dobanda credite BRD, #dobanda referinta BNR , #stiri BNR