Basescu l-a vrut premier pe Isarescu

Sambata, 17 Octombrie 2009, ora 00:37
2288 citiri
Basescu l-a vrut premier pe Isarescu

Presedintele Traian Basescu a marturisit, vineri, la postul public de radio, ca solutia cea mai buna pentru sefia guvernului ar fi fost guvernatorul BNR Mugur Isarescu.

"Solutia ideala ar fi fost Mugur Isarescu, dar fi pus un semn de intrebare pe capacitatea BNR de a face fata perioadei de criza. Nu puteai sa iei guvernatorul de la BNR si sa-l duci la guvern", a declarat Basescu.

El s-a declarat foarte multumit de desemnarea lui Lucian Croitoru ca premier, spunand ca si-ar dori ca acesta sa ramana in functie pana in 2012, cand au loc alegeri parlamentare.

Basescu a mai spus ca premierul desemnat va trebui sa isi asigure sprijinul "macar a unuia dintre cele doua mari partide parlamentare" si ca ar trebui sa conduca un guvern politic.

"Stiu ce inseamna un guvern de tehnocrati. Nu exclud sa ai tehnician la un minister, dar guvernul trebuie format din oameni politici pentru ca, in spatele tehnocratilor se vor aseza politicieni, care vor spune «nene eu te-am asezat, faci asa in guvern». Nu cred in forta politica a tehnocratului", a adaugat Basescu.

Coalitia ad-hoc si divergentele dintre Geoana si Antonescu

Basescu si-a explicat refuzul pentru numirea lui Klaus Iohannis ca premier, invocand un motiv bizar: faptul ca liderii PSD si PNL nu s-au inteles cat sa-l tina prim-ministru pe primarul Sibiului.

In plus, presedintele este deranjat si de felul in care s-a format aceasta alianta PSD-PNL-UDMR: la sediul Grivco, una dintre firmele lui Dan Voiculescu, avandu-i ca initiatori pe Adrian Nastase, Ion Iliescu, Viorel Hrebenciuc si Marko Bela.

"Coalitia ad-hoc s-a format la Grivco in birouri si propunea un candidat pentru care am tot respectul. Liderii politici ai acestei coalitii ad-hoc nici macar nu au un punct de vedere comun.

Dl. Crion Antonescu spune ca au un candidat, pe dl. Iohannis, pana in 2012, dl. Mircea Geoana spune ca dl. Iohannis ar fi fost o solutie valabila pentru ei pana la alegerile prezidentiale. O consider o candidatura lipsita si de seriozitate si nu stiu cum Mircea Geoana a putut sa se aseze in remorca unei solutii pe care nu o agreaza.

Mie mi-a fost foarte clar ca PSD va incerca daramarea unui Guvern Iohannis dupa prezidentiale prin vot in Parlament, cum a cazut si Guvernul Boc", a spus presedintele. El a sustinut ca stie "de la un om care a fost acolo", cum s-a format coalitia, "cu Voiculescu in capul mesei, cu Nastase, Hrebenciuc, Iliescu si Marko". 

#basescu, #isarescu, #premier, #bnr , #stiri BNR