Basescu: Optimismul BNR nu are acoperire, Romania intra in recesiune

Luni, 15 Iunie 2009, ora 10:50
1523 citiri
Basescu: Optimismul BNR nu are acoperire, Romania intra in recesiune

Presedintele Traian Basescu le-a spus ministrilor ca optimismul Bancii Nationale a Romaniei privind economia nu are acoperire in evolutiile viitoare, deoarece Romania va inregistra o scadere a PIB si in trimestrul II si va intra in recesiune, asigurand insa ca va ramane un partener al Guvernului.

"Plecand de la premisa ca suntem parteneri in momente de criza, sa stiti ca in mod ferm raman partenerul Guvernului pana cand trece criza, in speranta ca trece in timp util. Pararea mea este, desi nu am elemente definitive, ca optimismul manifestat de BNR in luna aprilie nu are acoperire in evolutiile viitoare economice si vom avea scadere si in trimestrul doi, ceea ce inseamna intrare in recesiune dupa toate normele", a spus Basescu ministrilor.

El a aratat ca este dificil de prognozat ca Romania va avea o productie agricola egala cu cea din 2008, cand a fost un an agricol foarte bun.

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a declarat, in luna mai, ca economia romaneasca va traversa o recesiune in "V", cu o scadere, urmata de o revenire treptata, considerand ca punctul minim al acestei scaderi a fost atins in primul trimestru, iar in doilea trimestru s-ar putea relua cresterea economica, si a aratat ca isi mentine speranta ca economia va inregistra un avans pozitiv pana la sfarsitul anului.

Guvernatorul a precizat atunci ca economia nu a intrat in recesiune tehnica, termen pe care il defineste ca o scadere a PIB in doua trimestre consecutive, comparativ cu perioada similara a anului precedent. Presedintele Traian Basescu a participat la sedinta de duminica a Guvernului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#basescu, #constructori, #impozit , #stiri BNR