Basescu: Vrea "profesorul BNR" sa fie prim-ministru?

Joi, 26 Mai 2011, ora 16:46
1855 citiri
Basescu: Vrea "profesorul BNR" sa fie prim-ministru?

Traian Basescu i-a criticat pe cei care apar la televizor "si dau lectii", inclusiv BNR, care este "un profesor continuu", insa evita sa-si asume responsabilitati in stat, conform NewsIn. Presedintele statului i-a invitat pe acestia sa-l anunte daca vor sa preia portofoliul Finantelor sau functia de premier.

"Foarte multi, care poti spune ca unii dintre ei sunt buni, ii mai vezi pe la televizor. Cand le spui parca il pici cu ceara. Lectii sunt foarte multi care dau, inclusiv, si trebuie sa recunoastem, BNR este un continuu profesor. Ia intrebati pe unul dintre ei daca vrea sa fie ministru de Finante sau prim-ministru", a spus Basescu, in cadrul unei interventii la Radio Romania Actualitati.

Seful statului a explicat ca "viata de politician la varf nu e grea", insa una este "sa dai din gura si alta e sa ai pe spate responsabilitatea pentru o tara", referindu-se la cei care prefera sa dea lectii in loc sa vina sa miste lucrurile. Basescu spune ca poate enumera aproximativ 10 "foarte destepti oameni" si apreciati, pe care jurnalistii ii prezinta "de parca ne-ar citi din Biblie", insa niciunul nu doreste sa-si asume responsabilitati.

"Ia spune-i sa vina ministru de Finante sau prim-ministru, sa vedeti cum dau inapoi si fug, nu stiu unde sa fuga, pentru ca este o mare diferenta intre a da din gura si a-ti asuma responsabilitati. (...) Doar dau un semnal acelor domni care dau lectii toata ziua", a explicat Traian Basescu.

Presedintele ii invita pe cei care dau astfel de lectii sa iasa din tribuna si sa vina "in arena". "Vreau sa vad unul la televizor, dintre cei care dau lectii si le dau competent, sa anunte sau macar sa-mi dea un telefon, ", a afirmat Basescu.

Seful statului a explicat ca un astfel de gest nu poate fi interpretat decat intr-un singur fel: "ca-i setos de munca si ca vrea sa faca ceva pentru tara lui".  

#bnr, #ministerul finantelor, #prim ministru romania, #traian basescu , #stiri BNR