BNR a analizat si aprobat scrisoarea de intentie transmisa FMI

Marti, 31 Martie 2009, ora 15:17
1348 citiri
BNR a analizat si aprobat scrisoarea de intentie transmisa FMI

Consiliul de administratie al Bancii Nationale a Romaniei (BNR) a analizat si aprobat scrisoarea de intentie transmisa Fondului Monetar International (FMI), ce fusese aprobata si de Guvern pe 25 martie, in ultima zi a misiunii FMI la Bucuresti, a anuntat, marti, BNR.

Scrisoarea de intentie transmisa FMI vizeaza obtinerea unui aranjament de finantare externa cu institutiile financiare internationale si Uniunea Europeana.

Scrisoarea de intentie privind imprumutul extern a ajuns la FMI, unde va fi analizata de departamentul juridic al institutiei, urmand ca documentul sa fie trimis inapoi autoritatilor romane la inceputul lunii aprilie, in vederea semnarii acordului, potrivit unor reprezentanti ai Guvernului.

Guvernul a aprobat pe 25 martie scrisoarea de intentie privind contractarea imprumutului extern. Romania a finalizat negocierile cu FMI, Comisia Europeana si alte institutii financiare internationale, pentru un pachet de finantare de aproximativ 20 miliarde euro.

Romania va primi un pachet total de finantare ce cuprinde 12,95 miliarde euro de la FMI, 5 miliarde euro de la UE, 1,2-1,5 miliarde euro de la Banca Mondiala si 1 miliard de euro de la alte institutii internationale.

 

#bnr, #externa, #finantare, #fmi, #scrisoare , #stiri BNR