BNR a aprobat numirea lui Johann Lurf si Udo Birkner la conducerea Volksbank Romania

Marti, 22 Iunie 2010, ora 16:28
1767 citiri
BNR a aprobat numirea lui Johann Lurf si Udo Birkner la conducerea Volksbank Romania

Johann Lurf si Udo Birkner au primit saptamana trecuta avizul Consiliului de Administratie al Bancii Nationale a Romaniei (BNR) pentru pozitia de presedinte al Volksbank Romania, respectiv vicepresedinte de risc al bancii.

La sfarsitul lunii martie, Volksbank International l-a numit in functia de presedinte al Volksbank Romania pe fostul director executiv al subsidiarei din Cehia a grupului austriac, Johann Lurf, in locul lui Gerald Schreiner.

In varsta de 52 de ani, Lurf a fost presedintele executiv al Volksbank Cehia de aproape 14 ani si a coordonat direct operatiunile de retail. El a absolvit Academia de Afaceri Wiener Neustadt si si-a inceput cariera in cadrul gruplui Raiffeisen.

Schreiner a condus Volksbank Romania din iunie 2006, anterior ocupand pentru trei ani pozitia de vicepresedinte.

Actionarii bancii au anuntat la mijlocul lunii martie schimbarea lui Schreiner si a vicepresedintelui Herwig Burgstaller, comunicand ca noua conducere a fost numita, dar asteapta avizul BNR. Cei doi conducatori schimbati din functii vor primi noi responsabilitati.

Activele Volksbank Romania au stagnat in primele trei luni ale anului la 5,3 miliarde de euro, fata de decembrie, insa profitul operational al bancii, calculat inainte de costul riscului, a scazut cu 4% raportat la primul trimestru din 2009.

In decembrie 2009, Volksbank Romania avea active de 5,25 miliarde de euro.

In primele trei luni, activele Volksbank International (VBI), institutie de credit care controleaza banca din Romania, au stagnat la 13,9 miliarde de euro.

Activele din Romania au cea mai importanta pondere in portofoliul VBI, fiind urmate de Volksbank Cehia (1,9 miliarde de euro), Ungaria (1,7 miliarde de euro), Slovacia (1,3 miliarde de euro) si Croatia (1 miliard de euro).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bnr, #volksbank, #lurf, #udo, #birkner , #stiri BNR