BNR a injectat in piata 4,25 miliarde lei

Luni, 06 Iulie 2009, ora 14:41
1195 citiri
BNR a injectat in piata 4,25 miliarde lei

Banca centrala a injectat luni in piata bancara 4,25 miliarde lei (peste 1 miliard euro), printr-o operatiune de tip repo cu scadenta pe 6 august si o dobanda egala cu cea de politica monetara, de 9% pe an, la care au participat 14 banci, a spus un dealer bancar, pentru NewsIn.

Este prima operatiune de acest fel din iulie, dupa ce in iunie Banca Nationala a Romaniei (BNR) a injectat peste 15 miliarde lei in piata, in patru operatiuni repo la o luna.

In mai, BNR a injectat peste 10 miliarde lei, la o dobanda egala cu cea de politica monetara, operatiunile facandu-se de asemenea cu scadenta la o luna.

Pe piata monetara, dobanzile la depozitele pentru o zi (de tip overnight) se situeaza la 9-9,5% pe an, in apropierea dobanzii de politica monetara.

Banca Nationala a Romaniei a afisat, luni, un nivel mediu al dobanzii la depozitele atrase (ROBID) pentru o zi (overnight) de 8,97% pe an, identic cu cel din sedinta anterioara, iar pentru depozitele overnight plasate (ROBOR), dobanda s-a mentinut la 9,47% pe an.

Dacă “fiecare gospodină trebuie să știe să conducă statul”, orice bucureștean trebuie să știe să conducă PMB
Dacă “fiecare gospodină trebuie să știe să conducă statul”, orice bucureștean trebuie să știe să conducă PMB
Lenin a fost un vizionar, iar una din maximele lui, pe care o regasiti in titlu, pare a fi valabila si in Romania zilelor noastre... Aceasta este o radiografie a momentului politic actual, cu...
#BNR, #piata, #miliarde, #banci, #politica, #monetara , #stiri BNR