BNR a lansat jocul online de politica monetara 'MONETA' dupa modelul BCE

Vineri, 08 Noiembrie 2013, ora 14:49
1485 citiri
BNR a lansat jocul online de politica monetara 'MONETA' dupa modelul BCE

Banca Nationala a Romaniei a lansat vineri, un exercitiu online de politica monetara 'MONETA' dupa modelul Bancii Centrale Europene.

Jocul a fost lansat in Aula Magna a Universitatii din Craiova in cadrul conferintei publice sustinute de Cristian Popa, viceguvernator BNR, sub egida proiectului "BNR - Zilele portilor deschise pentru studentii economisti".

"MONETA", un exercitiu online de politica monetara, se adreseaza in principal studentilor si isi propune asigurarea unei mai bune intelegeri a mecanismelor de functionare a politicii monetare si a modului cum se iau deciziile intr-o banca centrala. Acest tip de produs educational ce poate fi accesat prin website-ul BNR se regaseste si in suita de kit-uri educationale oferite de alte banci centrale din lume, inclusiv de Banca Centrala Europeana", se spune intr-un comunicat postat pe site-ul BNR.

Potrivit comunicatului, in cadrul evenimentului, la care au participat studenti si cadre didactice ale Universitatii din Craiova, oficiali ai bancii centrale, reprezentanti ai comunitatii academice, bancare si de afaceri locale, mass media, doua grupe de studenti si-au testat online abilitatea de a mentine inflatia sub control.

Lansat in anul 2009 ca parte a activitatii de comunicare externa si sprijinire a educatiei financiare, proiectul "BNR - Zilele portilor deschise pentru studentii economisti" se deruleaza anual in parteneriat cu universitatile din Romania si cuprinde prezentari si sesiuni interactive pe teme economice de actualitate dedicate studentilor, masteranzilor si cursantilor scolilor doctorale. Activitatile proiectului, implementat in prezent in parteneriat cu 22 de universitati, s-au desfasurat in perioada 7-8 noiembrie 2013 la Universitatea din Craiova si Agentia BNR Dolj.

#joc online BNR, #joc BNR, #Moneta joc BNR , #stiri BNR