BNR a lansat medalie dedicata Regelui Mihai

Marti, 04 Octombrie 2011, ora 07:22
1213 citiri
BNR a lansat medalie dedicata Regelui Mihai

Banca Nationala a Romaniei a lansat o moneda speciala dedicata implinirii a 90 de ani de catre Regele Mihai, eveniment la care au fost prezenti principesa Margareta si principele Radu, conform NewsIn.

Medalia jubiliara emisa de catre BNR are pe avers profilul Regelui, iar pe revers stema mare a Romaniei.

"Cred ca o sa fie cel mai frumos cadou pentru ca are si o latura institutionala si de stat, nu doar privata sau culturala, e ceva foarte semnificativ. Ceva istoric, este un mare cadou din partea natiunii", a afirmat principesa Margareta.

Moneda lansata luni are doar valoare de simbol, urmand ca cele 300 astfel de medalii jubiliare sa fie oferite de catre Casa regala unor personalitati, doua dintre ele care deja au primit distinctia fiind guvernatorul BNR Mugur Isarescu si ministrul Culturii, Kelemen Hunor.

"Daca nu respecti istoria, trecutul cu valorile sale nu ai cum sa construiesti viitorul. Fata de Casa Regala eu am avut mereu un respect deosebit, fata de Majestatea sa, fata de valorile pe care le reprezinta", a afirmat Kelemen.

Lansarea jubiliara are loc in cadrul unei serii de evenimente dedicate aniversarii, pe 25 octombrie, implinirii a 90 de catre Regele Mihai.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#rege, #rege mihai, #principesa margareta, #medalie rege mihai, #regal , #stiri BNR