BNR a redus dobanda cheie

Miercuri, 06 Mai 2009, ora 13:45
2125 citiri
BNR a redus dobanda cheie

Consiliul de Administratie al BNR a decis miercuri sa reduca dobanda de politica monetara cu 0,5 puncte procentuale, la 9,5% pe an, incepand cu data de 7 mai, si sa mentina ratele rezervelor minime obligatorii aplicabile pasivelor in lei si in valuta, la 18% si, respectiv, 40%.

"In sedinta din 6 mai, Consiliul de Administratie al Bancii Nationale a Romaniei (BNR) a hotarat reducerea ratei dobanzii de politica monetara la nivelul de 9,5% pe an de la 10%, incepand cu data de 7 mai 2009", se arata intr-un comunicat al bancii centrale, informeaza Mediafax.

De asemenea, CA al BNR a mentinut nivelul ratei rezervelor minime obligatorii aplicabile pasivelor in lei si al celei aplicabile celorlalte pasive in valuta ale institutiilor de credit.

Banca centrala a mai decis si utilizarea activa a operatiunilor de piata in vederea gestionarii adecvate a lichiditatii din sistemul bancar.

La finele lunii martie, BNR a hotarat sa reduca la zero rata rezervelor minime obligatorii pentru pasivele in valuta cu scadenta reziduala mai mare de doi ani, incepand cu perioada de aplicare 24 mai-23 iunie 2009.

CA al BNR a analizat si aprobat, miercuri, Raportul trimestrial asupra inflatiei, document care va fi prezentat publicului intr-o conferinta de presa organizata in data de 7 mai 2009.

#bnr, #dobanda, #monetara, #politica , #stiri BNR