Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

BNR a revizuit prognoza de inflatie pentru 2011 de la 2,8% la 3,1%

BNR a revizuit prognoza de inflatie pentru 2011 de la 2,8% la 3,1%

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a revizuit prognoza de inflatie pentru 2011, de la 2,8% la 3,1%, dupa ce a majorat estimarea pentru acest an, de la 3,7% la 7,8%, ca urmare a majorarii TVA, potrivit Mediafax.

"Pentru finele acestui an calculele indica o inflatie de 7,8% spre 8%, poate undeva chiar peste 8% in acest an, urmand sa coboare ulterior.

Spre sfarsitul anului 2011, tot ca urmare a efectului de baza, deci dispar cele trei procente care se adauga in urma majorarii TVA, inflatia va intra in intervalul de variatie, in jur de 3%, si va ramane in apropierea acestui nivel", a spus Isarescu, in cadrul unei conferinte de presa de prezentare a Raportului asupra inflatiei.


El a mentionat ca acesta este un scenariu bazat pe parametrii actuali si in care efectele de runda a doua sunt modeste.


In raportul detaliat al Consiliului de Administratie al BNR de miercuri era indicata o inflatie de 7,8% pentru finele acestui an si reincadrarea traiectoriei preturilor de consum pe o curba descendenta, ajungand in apropierea tintei de 3% la sfarsitul anului 2011.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 829 ori
Citeste mai multe desprebnr inflatie isarescu majorare tva