BNR amana sedinta de politica monetara

Marti, 22 Martie 2011, ora 16:44
1172 citiri
BNR amana sedinta de politica monetara

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a amanat cu doua zile, pentru 31 martie, sedinta de politica monetara intrucat data initiala, de 29 martie, se suprapunea cu reuniuni internationale la care vor participa membri ai Consiliului de Administratie.

"S-a decis amanarea sedintei pentru 31 martie pentru ca 29 martie se suprapune cu data unor reuniuni internationale la care BNR este reprezentata de membri ai CA", a declarat pentru MEDIAFAX purtatorul de cuvant al BNR, Mugur Stet.

La cea mai recenta sedinta de politica monetara, care a avut loc in data de 3 februarie, Consiliul de Administratie al bancii centrale a decis sa mentina dobanda cheie la minimul istoric de 6,25%, pentru a sasea sedinta consecutiva, precum si ratele pentru rezervele minime obligatorii aplicabile pasivelor in lei si in valuta la 15% si, respectiv, 25%.

Banca centrala nu a mai modificat dobanda de politica monetara de pe 4 mai 2010, cand a redus rata cu 0,25 puncte, la minimul istoric de 6,25%.

In primele patru sedinte de politica monetara din 2010, BNR a coborat dobanda cu 1,75 puncte procentuale, de la 8%.

BNR nu a mai modificat nivelul rezervelor minime obligatorii din noiembrie 2009, cand a decis reducerea nivelului ratei aplicabile pasivelor in valuta, cu scadente reziduale de sub doi ani, ale institutiilor de credit, de la 30% la 25%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bnr, #politica monetara, #curs valutar , #stiri BNR