BNR are un nou Consiliu de Administratie

Joi, 08 Octombrie 2009, ora 15:11
2971 citiri
BNR are un nou Consiliu de Administratie

Cele doua Camere ale Parlamentului au votat, joi, cu 251 de voturi "pentru" si 42 "impotriva" noul Consiliu de Administratie al Bancii Nationale a Romaniei.

Parlamentul a votat lista celor noua membri in intregul acesteia, asa cum a fost propusa de Comisiile de buget-finante dupa audierile celor nominalizati de partidele parlamentare, informeaza Mediafax.

Cei noua membri ai CA al BNR investiti de Parlament, inclusiv cu functiile pe care urmeaza sa le detina, sunt Mugur Isarescu - presedinte al CA al BNR si guvernator al BNR, Florin Georgescu - viceguvernator al BNR, membru al CA, Bogdan Olteanu - viceguvernator al BNR, membru al CA, Cristian Popa, Dinu Marin, Nicolae Danila, Virgil Stoenescu, Agnes Nagy si Napoleon Pop - membri ai CA al BNR.

Guvernatorul BNR Mugur Isarescu, impreuna cu candidatii pentru Consiliul de Administratie al BNR, s-au prezentat joi in fata Parlamentului pentru dezbaterea privind numirea noului CA.

Mugur Isarescu a fost votat in unanimitate, marti, de catre Comisiile parlamentare de buget-finante, pentru un nou mandat de guvernator al BNR, iar Florin Georgescu a primit aviz ca prim-viceguvernator, din partea tuturor membrilor comisiilor, cu o singura exceptie, o abtinere.

Noul CA al BNR ar urma sa-i aiba ca viceguvernatori pe Cristian Popa si Bogdan Olteanu si ca membri pe Nicolae Danila, Napoleon Pop, Agnes Nagy, Dinu Marin si Virgil Stoenescu, au decis comisiile parlamentare de buget-finante.

#bnr, #ca, #guvernator, #membri, #viceguvernator , #stiri BNR