BNR avertizeaza: Bitcoin nu este moneda electronica!

Miercuri, 11 Martie 2015, ora 15:05
2185 citiri
BNR avertizeaza: Bitcoin nu este moneda electronica!
Foto: cryptocoinsnews.com

Banca Nationala a Romaniei monitorizeaza evolutia noilor scheme de moneda virtuala pe care le asociaza cu eventuale riscuri asupra sistemului financiar si ii avertizeaza pe romani: O moneda virtuala precum Bitcoin nu e moneda nationala, nici valuta, nici moneda electronica!

"Moneda virtuala nu este moneda nationala si nici valuta, iar acceptarea acesteia la plata nu este obligatorie din punct de vedere legal", se arata intr-un comunicat transmis de BNR.

Totodata, moneda virtuala nu reprezinta o forma de moneda electronica, puncteaza oficialii bancii Romaniei, mentionand ca se refera la intelesul Legii nr. 127/2011 privind activitatea de emitere de moneda electronica.

BNR: Cititi cu atentie raportul BCE

Utilizarea schemelor de moneda virtuala ca modalitate alternativa de plata prezinta potentiale riscuri pentru sistemul financiar legate de lipsa reglementarii si a supravegherii, spalarea banilor, finantarea terorismului, volatilitatea pretului si lipsa unei securitati adecvate, potrivit unui raport elaborat recent de catre Banca Centrala Europeana.

Institutia face referire si la avertismentele formulate de Autoritatea Bancara Europeana:

"De asemenea, Autoritatea Bancara Europeana a avertizat consumatorii cu privire la riscurile asociate cumpararii, detinerii si tranzactionarii monedelor virtuale si, ulterior, a emis o opinie referitoare la schemele de moneda virtuala", se arata in documentul BNR.

#BNR moneda virtuala, #riscuri Bitcoin , #stiri BNR