BNR: noi angajari, in constructii

Vineri, 24 Septembrie 2010, ora 18:55
1442 citiri
BNR: noi angajari, in constructii

In luna septembrie, productia industriala va marca o posibila redresare fata de intervalul anterior, o contributie importanta revenind insa efectului de baza asociat derularii, in luna august, a concediilor de odihna in numeroase companii, se arata in buletinul de conjunctura din septembrie al BNR, precizeaza NewsIn.

"Expectatiile formulate de respondentii din industrie sunt favorabile atat in privinta productiei (inversare de semn a soldului conjunctural, de la -15 la suta la +14 la suta), cat si in cea a portofoliului de comenzi (+22 la suta) - in cel de-a doilea caz, o contributie pozitiva revine componentei externe a cererii", se arata in studiul Bancii Nationale a Romaniei (BNR).

Cat priveste sectorul constructiilor, sondajul BNR releva ca nu este exclusa o noua incetinire a ritmului lunar de crestere, sugerata de reducerea cu inca 13 puncte procentuale a soldului conjunctural pozitiv (pana la 26 la suta), in timp ce volumul comenzilor va continua sa creasca intr-un ritm similar celui din luna august (soldul conjunctural pozitiv nu s-a modificat: +34 la suta).

"In privinta numarului de salariati, in industrie nu se intrevad variatii importante, avand in vedere nivelul aproape nul al soldului conjunctural si ponderea relativ ridicata (62%) a opiniilor privind mentinerea schemelor de personal la dimensiunea curenta.

In constructii se vor efectua noi angajari, insa procesul va avea o amploare scazuta (sold conjunctural: +15 la suta)", se mai spune in raportul BNR.

Soldul conjunctural reprezinta diferenta intre ponderea opiniilor favorabile si cea a opiniilor nefavorabile.

#angajari, #constructii, #industrie, #redresare , #stiri BNR