BNR: situatia macroeconomica a Romaniei, mai buna

Marti, 13 Septembrie 2011, ora 07:59
1284 citiri
BNR: situatia macroeconomica a Romaniei, mai buna

BNR ne da vesti bune. Cel mai recent Raport referitor la stabilitatea financiara, publicat de Banca Nationala a Romaniei, arata ca situatia macroeconomica a Romaniei s-a imbunatatit, ca urmare a stoparii declinului economic si evolutiei favorabile a partenerilor comerciali externi.

Perspectivele pentru anul 2011 indica reluarea evolutiilor favorabile. Cresterea economica in primul trimestru din 2011 a fost de 0,7 la suta, urmata de un avans de 0,2 la suta in trimestrul doi (date ajustate sezonier), sectoarele tradables contribuind cel mai mult la aceasta dinamica.

In semestrul I din 2011, sectorul industrial si-a majorat valoarea adaugata bruta cu 7,3 la suta, in timp ce sectorul agricol cu 2,5 la suta. Prognozele79 privind cresterea economica situeaza Romania in anul 2011 sub valorile regionale (1,5 la suta fata de 2,9 media in UE-10), urmand ca din anul 2012 ritmul de crestere sa revina la un nivel comparabil cu cel al regiunii', arata documentul, citat de Cotidianul.

Raportul mai precizeaza ca economia nationala a traversat un proces de restructurare, creandu-se conditiile pentru o dezvoltare ulterioara pe criterii sustenabile.

Printre aceste criterii sunt amintite reducerea numarului de angajati din sectorul public si atenuarea deficitului fiscal.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bnr, #situatie macroeconomica romania , #stiri BNR