BNR urmareste ca bancile sa nu exagereze criteriile de creditare

Miercuri, 31 Martie 2010, ora 12:20
1042 citiri
BNR urmareste ca bancile sa nu exagereze criteriile de creditare

Banca Nationala a Romaniei (BNR) are datoria de a se asigura ca bancile nu exagereaza in ce priveste inasprirea standardelor de acordare de creditelor care ar putea duce la diminuarea ofertei de credite, a spus miercuri viceguvernatorul BNR, Cristian Popa, potrivit NewsIn.

"Este datoria BNR sa atraga atentia bancilor asupra exagerarii in intarirea standardelor dincolo de un punct care poate complica situatia. O dezintermediere agresiva nu face bine pe termen mediu sectorului bancar", a explicat Popa.

Viceguvernatorul a explicat ca masura de inasprire a conditiilor de acordare a creditelor a fost benefica in perioada crizei, insa ulterior poate avea efecte negative. Popa a mai spus ca e nevoie de o relansare sustenabila a creditarii in intreaga economie, cu o revenire intr-un interval de durata al creditarii in special catre sectorul privat, cu accent pe creditarea in lei.

"Companiile mici sufera mai mult decat cele mari, ca urmare a contractiei finantarii bancare", a mai spus viceguvernatorul BNR.

 

#bnr, #conditii, #creditare, #popa , #stiri BNR