BNR va disponibiliza majoritatea angajatilor din teritoriu

Marti, 09 Noiembrie 2010, ora 17:39
1311 citiri
BNR va disponibiliza majoritatea angajatilor din teritoriu

BNR va disponibiliza majoritatea angajatiilor care lucreaza in sucursalele teritoriale, cei mai multi de la supraveghere bancara, intrucat aceasta activitatea se face aproape exclusiv la nivel central, au declarat pentru MEDIAFAX surse din Banca Nationala a Romaniei.

"O parte dintre angajatii din teritoriu care nu vor mai lucra la supraveghere vor fi relocati in structurile departamentului de statistica, unde este nevoie de personal suplimentar pentru activitatea de diseminare", au precizat sursele citate.

Procesul de restructurare nu este definitivat, dar, in principiu, nu vor exista disponibilizari si in centrala BNR.

BNR are 20 de sucursale, dintre care majoritatea sunt calificate sucursale de grad II, trei sunt sucursale de grad I - Timis, Cluj si Iasi, iar sucursala municipiului Bucuresti are un regim special, fiind cea mai mare unitate teritoriala.

Banca centrala a inceput inca din 2000 un program de restructurare, cand au fost desfiintate toate agentiile teritoriale, concomitent cu inchiderea unor sucursale judetene, a caror activitatea a fost preluata de alte sucursale judetene.

In centrala bancii, functioneaza 23 de directii si Cancelaria BNR, iar numarul total de salariati, inclusiv cei din teritoriu, se ridica la aproape 1.800.

Banca centrala a angajat anul trecut 109 persoane, in timp ce 56 de salariati au incetat raporturile de munca cu institutia, potrivit datelor prezentate de BNR in raportul pentru 2009.

Acelasi document precizeaza ca la programele de formare profesionala au participat 735 salariati, atat din centrala, cat si din sucursalele BNR, reprezentand 41,5% din totalul personalului.

Astfel, reiese ca BNR a avut anul trecut un numar total de 1.771 angajati.

Salariile angajatilor BNR au fost reduse cu 25% de la 1 iulie, odata cu taierea salariilor in tot sistemul bugetar, masura fiind valabila pana la 1 ianuarie 2011. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bnr disponibilizari restructurare angajati supraveghere , #stiri BNR