BNR va mentine rata dobanzii la 6,25%

Vineri, 28 Octombrie 2011, ora 16:50
1033 citiri
BNR va mentine rata dobanzii la 6,25%

Banca Nationala a Romaniei va mentine rata dobanzii de 6,25%, sunt de parere expertii bancari. Scaderea nivelului inflatiei la 3,5% in septembrie, fata de 4,3% cat era in august, va determina BNR sa-si modifice estimarile la sfarsitul acestui an.

In plus, se asteapta o reducere a dobanzii cheie la 5,75% pana in iunie 2012, se arata intr-un studiu Reuters, citat de The Money Channelc.

"Banca Nationala a Romaniei nu se va grabi sa reduca rata dobanzii desi nu este asteptata o crestere a valorii inflatiei in urmatoarele luni", a declarat vice-guvernatorul BNR, Cristian Popa.

Romania, alaturi de Ungaria, Polonia si Slovenia sunt tari unde inflatia este sub dobanda cheie.

"Romania are sansa istorica de a se apropia foarte mult de inflatia zonei euro, in conditiile in care aceasta a crescut peste valoarea tinta de 2% (2,5% in iulie) si in conditiile in care BCE va fi obligata la o politica monetara acomodativa pe termen mediu", declara Valentin Lazea, economistul sef al BNR.

Urmatoarea sedinta a CA al BNR dedicata politicii monetare va avea loc in data de 2 noiembrie 2011, cand va fi analizat noul Raport trimestrial asupra inflatiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#rata dobanzii, #bnr , #stiri BNR