Bogdan Olteanu: Romania trebuie sa fie prudenta pentru a nu starni "valuri"

Marti, 30 Noiembrie 2010, ora 10:24
1451 citiri
Bogdan Olteanu: Romania trebuie sa fie prudenta pentru a nu starni "valuri"

“Vedem care sunt valorile de emotie ale investitorilor in acest moment vizand tari mult mai stabile, mai “vechi” decat Romania. Vedem situatia Irlandei, care a fost una dintre cele mai solide si mai frumoase cresteri economice din ultimii 20 de ani, ajunsese la al doilea PIB pe cap de locuitor din UE. Trebuie sa fim extrem de prudenti pentru a nu starni valuri inspre noi”, a declarat Bogdan Olteanu, viceguvernator BNR intr-un interviu acordat 3idei.ro.

In opinia viceguvernatorului BNR, prioritatea Romaniei este consolidarea fiscala.

Aceste spune ca orice reducere facuta trebuie compensata printr-o crestere de venituri corespunzatoare.

De asemenea, Olteanu precizeaza ca actualul guvern si-a asumat un program care presupune reduceri in domeniul cheltuielilor si cresteri in domeniul veniturilor.

“Cresterile de venituri le-am vazut, au fost majorarea in domeniul TVA-ului si majorari in domeniul taxelor pe proprietate care vor intra in aplicare de anul viitor”, a subliniat Bogdan Olteanu.

In opinia acestuia, primul lucru pe care trebuie sa-l faca guvernul dincolo de angajamentele pe care si le-a asumat, este sa mentina stabilitatea fiscala.

“Vedem care sunt valorile investitorilor in acest moment vizand tari mult mai stabile, mai “vechi” decat Romania. Vedem situatia Irlandei, care a fost una dintre cele mai solide si mai frumoase cresteri economice din ultimii 20 de ani, ajunsese la al doilea PIB pe cap de locuitor din UE. Trebuie sa fim extrem de prudenti pentru a nu starni valuri inspre noi”, a mai adaugat viceguvernatorul in interviul acordat 3idei.ro.

In ceea ce priveste mediul de afaceri romanesc, Olteanu este de parere ca acesta lucreaza pe o piata competitiva, iar faptul ca a stiut sa se ajusteze imediat dupa aparitia crizei, arata ca s-a adaptat economiei de piata.

“Cresterea exporturilor arata ca mediul de afaceri a stiut sa profite de oportunitatile crizei, nu doar sa suporte vicisitudinile sale”, a mai declarat acesta in interviul 3idei.ro

Viceguvernatorul spune ca ceea ce ne poate scoate din criza este dinamismul mediului de afaceri, dar asta trebuie coroborat cu restructurari la nivelul sectorului public si cu o mai buna guvernanta economica.

Vezi video pe 3idei.ro

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cheltuieli, #consolidare fiscala, #mediu de afaceri, #stabilitate, #ue, #venituri , #stiri BNR