Bursa din Sibiu poate lansa piata la vedere

Marti, 07 Iulie 2009, ora 13:33
972 citiri
Bursa din Sibiu poate lansa piata la vedere

Depozitarul Central al Bursei din Sibiu (Sibex) a primit autorizatia din partea Bancii Nationale a Romaniei (BNR) pentru lansarea pietei la vedere (spot), urmatorul pas fiind obtinerea autorizatiei de functionare de la CNVM, a declarat, pentru NewsIn, Decebal Todarita, purtatorul de cuvant al Sibex.

"Dupa obtinerea autorizatiei din partea BNR, am depus actele la CNVM pentru a obtine autorizatia de functionare, documentatia completa fiind depusa in 3 iulie", precizeaza Todarita.

La inceputul lunii martie, Bursa din Sibiu a primit unda verde pentru infiintarea depozitarului, de la Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare.

Depozitarul Central Sibex are un capital social de 12 milioane lei si este controlat de Bursa din Sibiu, care detine 58% din capitalul social al depozitarului, restul de 42% reprezentand aportul SIF-urilordap si al caselor de brokeraj.

Noua piata administrata de bursa sibiana va fi deschisa prin lansarea unui nou sistem de tranzactionare, care va permite efectuarea tranzactiilor cu derivate, actiuni si titluri de stat, energie, precum si cu certificate de emisie de CO2.

Totodata, Bursa din Sibiu va lansa si derivatele pe indicele american Dow Jones, pe petrol si pe aur, cu marja in dolari.

Bursa Monetar Financiara si de Marfuri (Sibex) a fost fondata in 1994 si este un operator de piata ce administreaza cea mai mare piata de instrumente derivate din Romania.

Contracte futures si optiuni, ce au ca activ suport actiuni, rate de schimb si aur, sunt disponibile pentru tranzactionare pe piata Sibex printr-un sistem de tranzactionare electronic.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Lucrările de construcții, în scădere – TradeVille
Lucrările de construcții, în scădere – TradeVille
Lucrările De Construcții, In Scădere In primele 2 luni ale anului 2024, volumul lucrărilor de construcții a scăzut ca serie bruta cu 10.8% si ca serie ajustata sezonier cu 11.8% fata de...
Inflația din zona euro – TradeVille
Inflația din zona euro – TradeVille
Cifra De Afaceri Din Industrie Se Majorează La finalul primelor 2 luni ale anului curent, cifra de afaceri din industrie s-a majorat cu 5.4% fata de aceeași perioada a anului anterior, datorita...
#bursa, #Sibiu, #indici, #BNR, #spot, #sibex , #stiri BNR