Cheltuielile BNR cu personalul au crescut cu 9,1% in 2010

Marti, 05 Iulie 2011, ora 09:23
1200 citiri
Cheltuielile BNR cu personalul au crescut cu 9,1% in 2010

Anul trecut, cheltuielile cu personalul, ale Bancii Nationale a Romaniei, au crescut cu 9,1%, potrivit raportului anual al bancii centrale, desi angajatii institutiei au primit salarii mai mici cu 25%, de la 1 iulie, anul trecut.Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR, sustine ca cele 25% luate salariatilor nu au ajuns la buget.

"Pentru a nu intra intr-un dezastru la nivel european, cele 25% luate salariatilor nu au ajuns la buget, pentru ca s-ar fi considerat ca BNR finanteaza bugetul. Sumele au ramas in fondul de rezerva si au intarit capitalul propriu al BNR", a explicat Adrian Vasilescu, pentru Gandul.

Consilierul guvernatorului BNR sustine ca banca centrala a crescut salariile angajatilor, in 2010, cu 5,8%, nivel sub rata inflatiei.

"Aceasta crestere a fost impartita astfel: la varful schemei crestere zero si de la o anumita treapta in jos au fost cresteri graduale, cele mai mari pentru salariile mici.

Toate referirile din raport nu sunt la salariul net, ci la cifrele brute, iar taierea de 25% a fost operata pe net, in partea a doua a anului, si a fost suportata numai de salariati, nu si de banca", a mai precizat Vasilescu.

Consilierul guvernatorului BNR a mai spus ca in cursul anului trecut au fost infiintate si functii noi in cadrul unor directii din BNR, printre care la Supraveghere si Statistica, dar influenta acestora in totalul cheltuielilor nu a fost semnificativa.

#salariu bnr, #salariu angajat bnr, #bnr , #stiri BNR