Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cheltuielile bugetare trebuie ajustate credibil - Nicolae Danila

Cheltuielile bugetare trebuie ajustate credibil - Nicolae Danila

Nicolae Danila, membru al Consiliului de Administratie al BNR, a declarat vineri ca ajustarea cheltuielilor bugetare trebuie sa continue credibil pentru ca pietele sa fie dispuse sa imprumute Romania, chiar daca tara noastra nu are o problema de finantare a serviciului datoriei publice.

"In Romania, diferenta intre economisirea nationala si datoria publica nu este mare. Insa ceea ce ingrijoreaza pietele si le face sa ceara garantii suplimentare (de genul acordurilor cu FMI) este dinamica deficitului public si a consumului privat", potrivit unei prezentari sustinute de Nicolae Danila la Universitatea Ovidius din Constanta.

Potrivit acestuia, criza economica a fortat incetinirea cresterii si chiar scaderea in termeni reali a consumului gospodariilor.

"Consumul guvernamental este considerat excesiv de piete din doua motive: inainte de debutul crizei, nivelul cheltuielilor bugetare era nesustenabil, iar dupa criza la cheltuielile bugetare s-au adaugat si cele legate de politica sociala destinata somerilor si celor cu venituri mici.


Altfel spus, ajustarea cheltuielilor bugetare trebuie sa continue credibil pentru ca pietele sa fie dispuse sa imprumute Romania, chiar daca noi nu avem o problema de finantare a serviciului datoriei publice", a mai spus Danila.


Sursa foto: MediafaxTi-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 910 ori