Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cinteza (BNR): Activitatea de creditare se va accelera spre finalul trimestrului III

Cinteza (BNR): Activitatea de creditare se va accelera spre finalul trimestrului III

Activitatea de creditare se va accelera "spre sfarsitul trimestrului III sau la inceputul trimestrului IV", a declarat directorul directiei de supraveghere din BNR, Nicolae Cinteza, care se asteapta la o crestere a soldului creditului neguvernamental la final de 2009 fata de sfarsitul anului trecut.

"Spre finalul trimestrului al treilea sau la inceputul trimestrului al patrulea din acest an vom vedea o activitate de creditare sporita, inclusiv datorita programului Prima Casa.

In plus, daca ne uitam la ce se intampla cu dobanzile la depozite, acestea scad, insa dureaza aproximativ 3 luni pana cand aceste modificari sunt transferate si dobanzilor la credite", a spus Nicolae Cinteza, la The Money Channel.


El a afirmat ca se asteapta la un avans al creditului neguvernamental la finalul lui 2009 comparativ cu sfarsitul anului 2008.


Volumul creditelor acordate de banci populatiei si firmelor a scazut pentru a doua luna la rand in aprilie, cu 1% fata de luna precedenta, pana la 200,55 miliarde lei (47,9 miliarde euro), iar ritmul anual de crestere a coborat la 18,9%, calculat in termeni nominali, de la 23,1% in martie, potrivit datelor BNR.


In martie, creditul neguvernamental scazuse cu 2,1% fata de februarie - luna in care s-a inregistrat un usor avans, in termeni nominali si la valoarea echivalata in lei.


Fata de varful atins la finalul lunii februarie, de 206,89 miliarde lei (48,2 miliarde euro), creditul neguvernamental a scazut cu 6,34 miliarde lei in doua luni. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1010 ori
Citeste mai multe desprebnr creditare depozite dobanzi