Circa 70% din biletele pentru seria I din Litoralul pentru toti si O saptamana la mare s-au vandut

Marti, 25 August 2009, ora 15:29
1649 citiri
Circa 70% din biletele pentru seria I din Litoralul pentru toti si O saptamana la mare s-au vandut

Aproximativ 70% dintre biletele aferente primei saptamani (seria I) din programele "Litoralul pentru toti" si "O saptamana la mare" au fost vandute pana in prezent, la o saptamana de la lansare, au declarat, marti, pentru NewsIn reprezentantii institutiilor organizatoare.

"In momentul de fata aproximativ 70% dintre biletele pentru prima saptamana a programului "Litoralul pentru toti" au fost deja cumparate. Ne asteptam ca acest program sa decurga cel putin la fel de bine ca cel derulat in perioada similara a anului trecut. Din cauza crizei economice romanii au tot amanat concediul, de aceea era clar ca acest program va merge mai bine in a doua parte, adica in perioada septembrie -octombrie 2009", a declarat pentru NewsIn purtatorul de cuvant al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism din Romania (ANAT), Traian Badulescu.

Acesta a mentionat ca, pana in prezent, o mare parte din biletele vandute prin acest program vizeaza statiunile Mamaia, Neptun si Costinesti.

Potrivit reprezentantului ANAT, programul "Litoralul pentru toti" ar putea avea un succes mai mare decat editia desfasurata in perioada similara a anului trecut.

De asemenea, acesta a adaugat ca in acest an se va incerca prelungirea programului pana spre sfarsitul lunii octombrie, dar acest lucru depinde de conditiile climatice.

In acelasi timp, presedintele Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR), Daniel Vasilescu, a declarat pentru NewsIn ca biletele aferente primei saptamani din programul "O saptamana la mare" au fost vandute in proportie de 65-70%, in conditiile in care mai este doar o saptamana pana la demararea programului.

"Pentru prima serie din program (prima saptamana, n.r.) s-au vandut circa 70% dintre biletele puse la dispozitie de hotelieri. Am vandut bilete si pentru cea de-a doua serie, insa in proportie mai mica. In principiu, oamenii se ingramadesc sa prinda locuri in prima saptamana, insa se vor orienta si pentru a doua din moment ce nu mai sunt multe locuri disponibile pentru acea perioada", a precizat Daniel Vasilescu.

Programul "Litoralul pentru toti", desfasurat de Asociatia pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului Litoral-Delta Dunarii, cu sprijinul ANAT si al hotelierilor de pe Litoralul Romanesc, va avea loc in perioada 11 septembrie - 18 octombrie 2009.

Pentru cele patru sapamani ale programului au fost puse la dispozitie 3.500 de locuri pentru fiecare saptamana, insa exista posibilitatea de a creste acest numar in functie de cererile turistilor.

Fata de editia din luna mai a acestui an a programului "Litoralul pentru toti", preturile percepute de hotelieri sunt mai mici si variaza de la 159 de lei pentru un sejur de sase nopti, la un hotel de o stea, si ajung la 495 de lei, la cinci stele.

In ceea ce priveste programul "O saptamana la mare", desfasurat de Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR), acesta se deruleaza in perioada 1-30 septembrie 2009, iar pana acum s-au inscris 62 de hoteluri din toate statiunile de pe litoral, care pun la dispozitie un numar de 8.890 de locuri pe serie.

Tarifele pentru oferta speciala pentru sase nopti de cazare sunt cuprinse intre 159 de lei si 399 de lei. 

 


Vezi curs valutar BNR la zi pentru euro, dolar si alte valute



Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Când vine vorba de amenajarea camerei copilului tău, fiecare piesă de mobilier pe care o alegi joacă un rol crucial în crearea unui spațiu atât funcțional, cât și primitor. Mai mult...
#turisti, # bilete, # preturi, # litoral , #stiri BNR