CNSF: Impactul crizei asupra sistemului financiar romanesc a fost relativ limitat pana in prezent

Marti, 17 Februarie 2009, ora 10:09
1650 citiri
CNSF: Impactul crizei asupra sistemului financiar romanesc a fost relativ limitat pana in prezent

Impactul crizei financiare internationale asupra sistemului financiar romanesc a fost relativ limitat, pana in prezent, potrivit datelor publicate de Comitetul National de Stabilitate Financiara (CNSF), care s-a intrunit ieri intr-o sedinta ordinara, a anuntat Banca Nationala a Romaniei (BNR).

 

CNSF - infiintat in iulie 2007 in scopul alinierii Romaniei la cerintele Uniunii Europene privind managementul crizelor financiare - a decis, de asemenea, ca trebuie intarita evaluarea preventiva pentru identificarea celor mai adecvate pachete de masuri, necesare diminuarii potentialelor efecte negative ale crizei globale asupra sistemului financiar romanesc si economiei nationale.

Totodata, membrii CNSF l-au reales pe guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, drept presedinte al Comitetului National pentru Stabilitate Financiara pentru un nou mandat de un an.

Din CNSF fac parte sefii autoritatilor de supraveghere ale sectoarelor pietei financiare (Banca Nationala a Romaniei, Comisia Nationala de Valori Mobiliare, Comisia de Supraveghere a Asigurarilor, Comisia de Supraveghere a Sistemului Public de Pensii Private) si ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Pogea.

Urmatoarea sedinta ordinara a CNSF va avea loc in ultima saptamana a lunii martie 2009.

Obiectivul central al CNSF consta in asigurarea stabilitatii sistemului financiar, prin promovarea unui schimb de informatii intre autoritatile membre, precum si prin evaluarea, prevenirea si, dupa caz, gestionarea situatiilor de criza financiara la nivelul institutiilor financiare individuale, a grupurilor financiare sau a pietei financiare in ansamblu.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#criza, # sistem financiar, # cnsf, # bnr, # stabilitate, # informatii , #stiri BNR