Colectioneaza cea mai noua moneda lansata de BNR

Sambata, 06 Iunie 2015, ora 00:00
3126 citiri
Colectioneaza cea mai noua moneda lansata de BNR
Foto: BNR

Banca Nationala a Romaniei va lansa in circuitul numismatic incepand cu data de 8 iunie 2015 o moneda din argint dedicata implinirii a 115 ani de la nasterea Irinei Constantziu - Vlassopol.

Moneda are valoare nominala de 10 lei, este din argint 999%, un diametru de 37 de milimetri si greutate de 31, 103 grame, cu un cant zimtat.

Aversul monedei prezinta cargoul "Inginer N. Vlassopol" pe care a navigat Irina Constantziu-Vlassopol si o reprezentare partiala a planiglobului, inscriptia "ROMANIA", stema Romaniei, anul de emisiune "2015" si valoarea nominala "10 LEI".

Reversul monedei reda portretul Irinei Constantziu-Vlassopol si inscriptia circulara "IRINA CONSTANTZIU-VLASSOPOL - 115 ANI DE LA NASTERE".

"Monedele din argint, ambalate in capsule de metacrilat transparent, vor fi insotite de brosuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate in limbile romana, engleza si franceza", promit oficialii BNR.

Brosurile includ certificatul de autenticitate, pe care se gasesc semnaturile guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei si casierului central.

Monedele din argint dedicate implinirii a 115 ani de la nasterea Irinei Constantziu - Vlassopol au putere circulatorie pe teritoriul Romaniei.

Punerea in circulatie, in scop numismatic, a acestor monede din argint se realizeaza prin sucursalele regionale Bucuresti, Cluj, Iasi si Timis ale Bancii Nationale a Romaniei.

Tirajul acestei emisiuni numismatice este de 250 monede.

Pretul de vanzare, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv brosura de prezentare, este de 320,00 lei/buc.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#eisiune numismatica BNR, #moneda Irina Constantziu Vlassopol , #stiri BNR