Consultantii: Nu reduceti numarul de bugetari cu ochii inchisi!

Vineri, 28 August 2009, ora 09:05
1495 citiri
Consultantii: Nu reduceti numarul de bugetari cu ochii inchisi!

Principala problema a sectorului public din Romania nu este numarul de angajati, in conditiile in care acesta nu este mai ridicat decat in alte tari europene, ci calitatea serviciilor publice, potrivit unui studiu realizat de compania de consultanta de business A.T. Kearney.

a admininistratiei publice si va conduce la o scadere a calitatii serviciilor, ceea ce ar fi dureros in contextul crizei economice actuale.

(...) O simpla reducere a numarului de bugetari nu va determina direct o insanatosire a mecanismelor unei organizatii; nu va schimba sistemul, pentru ca numarul bugetarilor nu este problema principala", apreciaza Michael Weiss, vicepresedintele A.T. Kearney.

„Romania are mai multi angajati la mia de locuitori care lucreaza la stat decat are Italia sau Spania, pentru ca inca exista companii ineficiente detinute de stat in domeniul transporturilor, utilitatilor sau manufacturii", precizeaza Weiss.

Studiul AT Kearney arata ca rata de activitate pentru populatia cu varsta cuprinsa intre 15 si 65 de ani este mult mai scazuta in Romania - de 63%, fata de Suedia - 79% sau Norvegia - 80%. Acest lucru este o alta explicatie la faptul ca Romania are mai putini angajati in sectorul public decat tarile nordice, alaturi de o putere financiara mai scazuta decat alte tari de a sustine un sector public masiv.


Vezi curs valutar BNR la zi pentru euro, dolar si alte valute



Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#angajati, #bugetari, #reduceri , #stiri BNR