Credit in functie de domeniul in care lucrezi

Duminica, 31 Ianuarie 2010, ora 22:54
1435 citiri
Credit in functie de domeniul in care lucrezi

Bancile au inceput sa acorde credite in functie de domeniul in care lucreaza clientul.

Speriati de restantele din ce in ce mai mari ale debitorilor, bancherii au inceput sa fie mai reticenti in a da bani cu imprumut angajatilor din sectoare lovite puternic de criza economica, informeaza RealitateaTV, care citeaza analisti din piata.

Ofiterii de credite nu spun oficial clientului ca la dosar tin cont si de de sectorul in care lucreaza, insa se informeaza discret si cu privire la acest lucru, pentru ca se tem ca oamenii nu vor mai avea bani sa-si plateasca ratele, fiind salariati in domenii in care locul de munca poate fi pierdut usor.

Cel mai greu vor obtine credite cei care activeaza in constructii, agentii imobiliari, dealerii auto, jurnalistii, angajatii din industria chimica sau metalurgica.

Acestora fie nu li se iau in calcul toate veniturile, ci doar jumatate, fie li se cere un avans mai mare, ori sunt nevoiti sa plateasca dobanzi mai ridicate.

Valoarea creditelor cu restante acordate populatiei si agentilor economici s-a triplat anul trecut
,
ajungand la 7,84 miliarde lei (1,85 miliarde euro) la 31 decembrie 2009, cresterea fiind mai rapida pe componenta in valuta, arata datele publicate vineri de BNR.

La finalul lui 2008, volumul restantelor era de circa 2,8 miliarde lei.

Astfel, in intervalul decembrie 2008-decembrie 2009, imprumuturile restante au crescut de circa 3,5 ori pe partea creditelor in valuta si de 2,4 ori pe componenta in moneda nationala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#credit, #banci, #finante, #client, #imprumut , #stiri BNR