Creditul neguvernamental a crescut in august cu 0,5%

Joi, 23 Septembrie 2010, ora 12:07
872 citiri
Creditul neguvernamental a crescut in august cu 0,5%

Valoarea creditelor acordate de banci populatiei si firmelor a crescut in august cu 0,5% fata de nivelul din iulie, la 207,67 miliarde lei, iar in ritm anual a avansat cu 4,5%, de la o crestere de 4,4% in iulie, potrivit datelor prezentate joi de Banca Nationala a Romaniei (BNR), relateaza NewsIn.

Pe segmente, creditarea in lei a scazut cu 0,6%, pana la 78,2 miliarde lei, in timp ce imprumuturile in valuta au crescut cu 1,1%, la echivalentul a 129,5 miliarde lei, potrivit BNR.

In ceea ce priveste creditarea populatiei, valoarea imprumuturilor in lei a ramas la acelasi nivel din iulie, in timp ce creditele in valuta au crescut cu 1,5%, la valoarea echivalata in lei.

Creditarea companiilor a inregistrat o scadere de 1,1% pe componenta in lei si un avans de 0,7% la imprumuturile in valuta.

Analizand evolutia din ultimele 12 luni, creditele in lei acordate populatiei s-au redus in august cu 5,3% fata de luna similara din 2009, in vreme ce imprumuturile in valuta au avansat cu 9,2%.

Creditele in lei acordate companiilor au crescut in august, in ritm anual, cu 1,2% si au sporit cu 8,6% la cele in valuta.

Per ansamblu, creditarea in lei a scazut cu 2% in ritm anual la finalul lunii august, in vreme ce in valuta a avansat cu 8,9%.

Creditul guvernamental s-a redus in luna august cu 0,9%, pana la 54,5 miliarde lei. La 31 august 2010, creditul guvernamental a inregistrat o crestere de 21,9% fata de 31 august 2009.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Banca Europeană de Investiţii va avea reguli mai simple pentru împrumuturile necesare investițiilor militare
Banca Europeană de Investiţii va avea reguli mai simple pentru împrumuturile necesare investițiilor militare
Banca Europeană de Investiţii (BEI) îşi va relaxa regulile privind împrumuturile pentru proiecte cu utilizare duală, militar-civilă, pentru a finanţa mai multe investiţii legate de...
#banci, #credite, #euro, #valuta , #stiri BNR