Croitoru: amanarea cu 1-2 ani a adoptarii euro este normala

Joi, 23 Septembrie 2010, ora 12:54
1184 citiri
Croitoru: amanarea cu 1-2 ani a adoptarii euro este normala

O amanare de unul sau doi ani a intrarii Romaniei in zona euro, cu conditia ca aceasta sa reflecte o crestere a calitatii ajustarilor, nu ar conta, ar fi chiar normala, a declarat joi consilierul guvernatorului BNR, Lucian Croitoru, precizeaza NewsIn.

"2015 in mintea mea este un simbol. Cel mai bine ar trebui sa ne putem tine de el. Dar o amanare de unul sau doi ani, cu conditia ca aceasta sa reflecte o crestere a calitatii ajustarilor, nu cred ca ar conta. Ar fi chiar normal", a spus Croitoru.

El a precizat ca o aderare la moneda euro in 2016 sau 2017 nu ar conta atat de mult ,daca Romania ar reusi sa intre in zona euro cu ajustarile facute.

"Am spus ca nu poate fi o precizie matematica.

Noi vorbim de anul 2015, dar am spus ca este mult mai important sa intri in acea zona si sa fii competitiv. Sa nu repeti experienta pe care au avut-o alte tari, si atunci anul scade in termenii importantei. Ca o fi 2016 sau 2017, asta nu mai conteaza atat de mult daca tu reusesti sa faci in mod corect si profund ajustarile, ca sa ramai competitiv si stabil in zona euro", a explicat Croitoru.

De asemenea, el a declarat ca este posibil ca economia Romaniei sa inregistreze in 2010 o scadere mai accentuata a PIB-ului.

"Daca increderea coboara foarte mult, poate sa duca la decizii la nivel microeconomic de stopare a investitiilor mai mult decat s-a anticipat" a spus Lucian Croitoru.

Potrivit acestuia, in 2011 nu va fi o mare schimbare a PIB-ului fata de acest an, fiind posibil ca anul viitor sa nu avem crestere economica.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bnr, #croitoru, #euro, #zona , #stiri BNR